CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Bajnokverés Sopronban

BAJNOKVERÉS SOPRONBAN:

SOPRONI ÁSZOK KC - ALBACOMP-UPC 76:63 (32:31)


Igen kisszámú néző volt kíváncsi erre a találkozóra. A kezdésnél nem lehettünk többen 700-nál, és később is talán, ha 1000 néző szurkolhatott a csapatoknak, köztük kb.100 székesfehérvári. Sok hibával indult az összecsapás a rájátszás első körének második mérkőzéseként. Feltűnt, hogy Dávid, az Albacomp NBA-t megjárt játékosa milyen gyengén dobta a büntetőket, ugyanis négyből hármat kihagyott. Az Ászok sorban kapta a faultokat, már hetet kapott, amikor az első Albacompos személyi megszületett. Elgondolkodtató. Közben felváltva vezettek a csapatok. A 10. percben 13:10-re a vendégek vezettek, a 14. percben már 23:18-ra a hazaiak. Nem volt magas szintű a játék, inkább egymás hibáiból éltek a csapatok. A hazaiaknál Pavicsevics szervezte a játékot. Amint alkalma adódott, kosarat is szerzett. Green hozta szokásos formáját, látványos kosarakat dobott. Alexe idegesen játszott, egy alkalommal a földön levő Vargába rúgott, amiért sportszerűtlen hibát kapott. Edzője még ekkor sem szidta meg a magáról megfeledkezett játékost. A félidőben egy pontos soproni vezetés jelezte, hogy ezen az estén az Albacomp sebezhető.

A második játékrészben feljavult a hazai csapat. A tavalyi bajnok sokat hibázott. Főleg a máskor biztoskezű irányítók, Halm, Boros és Varga voltak gyengébbek, de a többiek sem vitézkedtek. Dávid is csak küzdőszellemével hívta fel magára a figyelmet, játéka ingadozó volt. Az Ászok fokozatosan elhúzott. A 27. percben 45:38 volt az eredmény. Főleg Green szórta a kosarakat, de Pavicsevics, Alexe és Stan is eredményes volt. A 35. percben 60:50 volt az eredmény, majd a 38.-ban 72:59 - és ezzel már el is dőlt, hogy a három győzelemig tartó párviadal 1:1-re alakul.

Sopron: PAVICSEVICS 15/6, Alexe 18/6, GREEN 26/3, STAN 12, Csaplár-Nagy A. 5, Cs: Sallay -, Mérész -. Edző: Goran Miljkovics.

Albacomp: Boros 7/3, Varga 8/3, Halm 10/6, Dávid 15/3, LAPOV 11, Cs: McClendon 9, Matus 3/3, Gémes -. Edző: Farkas Sándor.

Tvordy György



2000. március 30., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület