CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

A Duna Televízió Erdélyben

Sára és 17 munkatársa

Dunáék Erdélyben

A Duna Televízió erdélyi körútjának második állomása Kolozsvár volt. A Báthory István liceum dísztermében magyar ifjúsági szervezetekkel, és diák-újságírókkal találkozott a stáb március elsején.

Miután dióhéjban szóltak az új műsorokról, kiváncsiak voltak arra, hogy az erdélyi fiatalok mennyire ismerik és követik figyelemmel a kékhullámos adó műsorait, a nekik szóló magazin-műsorokat, oktató- és dokumentum-filmeket. Érdekes volt az eredmény: a fiatalok a híradók közül legjobban a tízórást kedvelik. Sára Sándor elnök szerint a találkozó célja a nézők igényeinek felmérése és egy jó kapcsolat kialakítása volt a potenciális nézőközönséggel. Az ifjúsági szervezetek kissé nehezményezték, hogy nincs közvetlen kapcsolatuk a Duna televízióval, s ezért rendezvényeiknek nem tudnak megfelelő publicitást biztosítani. A résztvevők egy része a régi filmek sugárzásának túlsúlyát kifogásolta; ők szívesebben néznének színes, modern produkciókat. Hiányolták a szórakoztató programokat is. Lugossy László alelnök azzal érvelt, hogy elsődleges céljuk a kulturális értékek ápolása és nem a hagyományos szórakoztatás. Szabó László alelnök válaszában kifejtette, hogy egy új film vásárlása rendkívül költséges, és a kereskedelmi társarság csak ritkán képes ezeket a költségeket állni. Egy szorosabb kapcsolat kialakítása a Duna tv és a diákszervezetek között jó irányba mozdítaná el az információhiányt, az erdélyi fiatalok ismereteket szerezhetnek a magyarországi oktatási formákról, az ottani szervezetekről is. A jelen levő tanárok, Almási Ildikó, Balázs Ildikó, Szőcs Judit megköszönték a Duna tv támogatását. Ugyanis a kereskedelmi adó által sugárzott adások sokat segítenek a tananyag bővítésében.

A közel két órás találkozó kötetlen beszélgetéssel zárult a 18 tagú küldöttség - köztük a különösen népszerű bemondónő, Lukács Bea - és a diákok között.

Szőcs Andrea Enikő, Kolozsvár (Románia)



1999. március 13., szombat 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület