CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Pafi, Sansz a Google-tól...

Mennyiféle pályázat!!


Kedves Ivan! Szeretett Mindannyian!


Amikor keresek valamit a neten, szeretek a "kályhától" elindulni - számomra ez a Google kereső. A "hívószavak" (sansz, pafi) beírása után kijött oldalak között válogatva a Sansz és a Pályázatfigyelő kiírásait néztem át, a beadási határidők szerint sorbarakva.

Vers- és prózamondó, vers- és prózaíró, szociográfiai, fotó, levél-elemző, rajz- és plakátpályázat, népi iparművész - ezeket emeltem ki most Önöknek azok közül, amelyeken felnőttek részt vehetnek, mindenféle megkötés nélkül. Az egyik kiíró például a "pályázók köre" megjelölésnél nemes egyszerűséggel így fogalmaz: bárki.

Igen sok a gyermekeknek, a középiskolásoknak, illetve a felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak kiírt pályázat is, és szép számmal található jogi személyek számára közzétett.

Ha megengedik, egyikből idéznék most, igen szubjektív választás, de úgy gondoltam, amennyire a Soros Alapítvány, a Széchenyi-ösztöndíj közismert - talán nem hallottak még Az "Egy Optimista Magyarországért" Közhasznú Alapítványról... Idézek: Az "Egy Optimista Magyarországért" Közhasznú Alapítvány kezdeményezésére 2001. május 25-én először országszerte megünnepeltük az optimizmus napját. Mint ismeretes, a 2001. évet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az egészséges életmód évének nyilvánította, ezért is szerepel a mentálhigiénés program céljai között az egészséges életmód kialakításának elősegítése, az ifjúság nevelése, a szenvedélybetegségek megelőzése, a humor, a jókedv fontosságának hangsúlyozása, csakúgy, mint az, hogy alternatívát nyújthassunk a jelentkezőknek szabadidejük tartalmas eltöltésére. Szeretnénk az ünneplést minden évben május utolsó péntekén megismételni.

2002-ben május 31-én ünnepeljük a Mosoly Napját.

A Mosoly Napjához kapcsolódóan rajzpályázatot hirdetünk. A "Lásd optimistán a világot!" című rajzversenyt az optimizmus, a jókedv, a pozitív gondolkodás jegyében indítjuk útjára.

Az alábbi témákban várunk alkotásokat:

I. A legvidámabb dolog, ami történt, történik vagy történni fog velem!

Ebben a kategóriában olyan események vagy képzeletbeli történetek rajzban történő megjelenítését várjuk, melyek a családdal, a barátokkal kapcsolatosak, illetve kapcsolódnak alapítványunk optimista eszméihez (optimisták 10 pontja, optimista horoszkóp, emberi jogok stb.).

II. Mosoly Nap jelképe:

Mivel a Mosoly Napját szeretnénk minden évben megrendezni, a rajzversenyre várunk olyan pályaműveket is, melyek a Mosoly Nap jelképének, kabalafigurájának megtervezésére irányulnak. Itt csak a képzeleted szab határt!

III. Miért jó a Mosoly Napja?

Biztosan gondolkoztál már azon, miért van az, hogy az emberek keveset mosolyognak, gyakran negatívan látják életüket, nem bíznak önmagukban, terveik megvalósulásában. Ebben a kategóriában azokat a pályaműveket várjuk, melyek a szomorúság leküzdésére, a vidám életre szólítanak fel. Arról szólnak, miért érdemes élni, mennyi izgalmas dolog van a világon, és ha mi optimistán közelítünk a dolgokhoz, mennyivel könnyebben oldhatjuk meg problémáinkat is!

Pályázhatnak:

A rajzversenyen mindenki korosztályi megkötés nélkül részt vehet. A szükséges adatok: név, cím, életkor, telefonszám, e-mail cím, illetve, hogy a pályázó klubtag-e vagy még nem. A rajzversenyre a nevezés ingyenes! Idézet vége.

Lehet, hogy vannak sokkal fontosabb dolgok, az aszálykár, az árvízkár, fagykár, az etnikai eredetű egyéni problémák, a munkanélküliség, a környezetszennyezés, a bűnözés stb. - de... ami az idézet utolsó bekezdését illeti, mindenképpen érdemes elgondolkodni a mondatok megfellebezhetetlen igazán... Ezért is tettem most közzé e kiírás részleteit. (S csak zárójelben jegyzem meg: ha gondolják, keressenek rá - a pályázat június elején jár le, még lehet küldeni a rajzokat!)

- gyöngyös -



2002. május 29., szerda 19:19


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület