CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 8., szerda, Mihály napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Magyar Nőorvos Társaság Észak-dunántúli Szekciójának ülése -Szív a Szívért Alapítvány - Rotary International a hallássérültekért - A konferencia-központnak el kell készülnie - Széchenyis sportolók

A Magyar Nőorvos Társaság Észak-Dunántúli Szekciójának I. Tudományos ülésének adott helyet Sopron május 31-én. A régióhoz tartozó négy megye – Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém – szülész-nőgyógyász orvosainak érdeklődése, az előadók nagy száma gazdag tudományos programot eredményezett. A rangos szakmai rendezvényről olvasóinkat bővebben is tájékoztatjuk.

Szív a Szívért Alapítvány kuratóriumi ülésére kerül sor ma Sopronban, amely a szívátültetettek és orvosaik közös megbeszélésének is alkalma lesz. A szakmai rendezvény után, az ország minden részéről érkező a résztvevők Sopronnal és környékével ismerkednek.

A Széchenyi István Gimnázium alapításának 150 évfordulója alkalmából meghirdetett rendezvénysorozat részeként június 1-én, a volt széchenyisták közül a sportolók adtak tak találkozót egymásnak az alma-mater -ban. A tíz órakor kezdődő programban élménybeszámoló és kosárlabda-mérközés is szerepel, a meghívott vendégek között Tihanyi József volt atlétaválogatott és Keglovits László labdarugó olimpiai bajnok is szerepel.

A konferencia-központnak el kell készülnie a határidőre, ez fontos várospolitikai kérdés. A polgármester ennek érdekében együttműködést és fokozott munkatempót kér az érintettektől. A tervező, a bonyolító, a kivitelező a Pro Kultúra Kht. vezetői, felügyelő-bizottságának tagjai és városi vezetők közös tárgyalást követően állapodtak meg abban, hogy a konferencia-központ augusztus végi átadásának érdekében minden tőlük telhetőt megtesznek. A "konstruktív vita" folytán elhangzott, hogy várospolitikai szempontból rendkívül fontos a határidő betartása, amint azt dr. Gimesi Szabolcs a Kisalföldnek nyilatkozta: az Önkormányzat, a"legerősebb módszerekkel", akár önkormányzati biztos kirendelésével is élni fog, ha a helyzet úgy kívánja.(Kisalföld)
(Mint köztudott a kivitelező a közelmúltban jelentette be, hogy a jelentős – többek között, Széchenyi terv-, Phare-, önkormányzati támogatással megvalósuló – konferenci-központ augusztus 20-ai műszaki átadásának határidejét nem tudja tartani.)

A Soproni Erdélyi Kör a trianoni békeszerződés megkötésének évfordulójára emlékezik június 4-én, kedden, 18 órakor, a Millenniumi Emlékműnél, a Barátság-parkban, amelyet a Hűség-zászlóhoz vezető, békés felvonulás követ.

A Rotary International jóvoltából több mint hárommillió fortint értékű hallásmérő szobát kapott a soproni siketek és nagyothallók intézete. Dr. Józan Tibor a beruházás szervezése és lebonyolítása érdekében létrehozott munkacsoport vezetője a Kisalföldnek elmondta, hogy a beruházással megvalósulhat a Tóth Antal Iskola növendékeinek helyben történő audiológiai ellátása. A megfelelő technikai háttérrel lehetővé válnak azok az eddig csak kórházban elvégezhető, precíz méréssorozatok, amelyek a hallás javulásáról, illetve romlásáról nyújtanak információkat.

Sz. Nagy Sándor festőművész-restaurátor rajziskolája növendékeinek munkáiból nyílik ma tárlat a Várkerület 19. szám alatti Várkerület Galériában. Horváthné Kovács Csilla, Németh István, Rajczi János, Török Béla bemutatkozó tárlatát Tengerdi Antal alpolgármester nyitja meg.
 
 



2002. jĂşnius 01., szombat 11:01


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület