CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Folytatódott a Globex-per  - Tovább csökken a Fertő tó vízszintje Tűzoltóverseny  -  Vonatpótló autóbuszok Sopron és Szombathely között - Elkészült Sopron Himnusza

Civitas Hírmagazin 2002. június 7. péntek

- Folytatódott a Globex-per  - Tovább csökken a Fertő tó vízszintje  -  Tűzoltóverseny  -  Vonatpótló autóbuszok Sopron és Szombathely között -  Elkészült Sopron Himnusza

A tavaszi aszály miatt csökkent a Fertő tó vízszintje. Az évek óta megszokottnál 20 centiméterrel alacsonyabb a vízállás. Ez egyelőre az üdülőknek és a vízi sportok szerelmeseinek okoz gondot, ökológiai problémát a természetvédők nem jeleztek.

Folytatódott a Globex-per. Vellai Györgyi tagadta, hogy valótlan, fiktív számlákat írtak alá, melyekkel kedvezőbb színben tüntették fel a Globex gazdasági helyzetét. Ugyanakkor az egyik vádpont szerint Vellai közreműködött olyan értékpapír-ügyletekben, melyben nem létező részvények cseréltek gazdát. A tárgyalás a másodrendű vádlott, Vajda László meghallgatásával folytatódik.

Tűzoltóversenyt rendeznek június 8-án reggel 9 órától a fertőszentmiklósi sportpályán. A 30 benevezett raj tűzoltó-váltófutásban és kismotor-fecskendő szerelésben méri össze tudását. A felnőttek mellett gyermek- és ifjúsági csapatok is indulnak a megmérettetésen.

A Gysev Igazgatóság értesíti az utazóközönséget, hogy a Sopron-Szhely vasútvonal villamosítási munkái miatt Sopron - Bük és Lövő állomások között az esti órákban az utasokat vonatpótló autóbuszokkal szállítják.

Sopron himnuszát hallgathatják meg az érdeklődők június 8-án 16.00 órakor az evangélikus templomban. A szöveg Sarkady Sándor alkotása, a zenét Soproni József szerezte.

Ágota Gábor alpolgármester ma, június 7-én tartja havi fogadónapját az alpolgármesteri irodában.

Varga Gyula, az önkormányzat MSZP frakciójának képviselője ma, június 7-én 18 órától fogadóórát tart a bánfalvi könyvtárban.

Éles lövészetet tartanak 8.00-órától 13.00 óráig a Harkai Katonai lőtéren június 17 és 18-án. A balesetek elkerülése érdekében kerüljék el a lőteret.

Sopronban fontos várospolitikai kérdés, hogy a kulturális és konferencia központ határidőre elkészüljön - hangzott el egy egyeztető tanácskozást követően, amely kivitelező Pro Kultúra Kht, valamint az önkormányzat vezetése között zajlott. A megbeszélés után Sopron polgármestere, Gimesi Szabolcs elmondta: a város számára rendkívül fontos az augusztusi határidő, ennek betartása érdekében pedig megpróbálnak mindent megtenni. A Pro Kultúra Kht-nek hetente jelentést kell adni az építkezés állapotáról, a város pedig fenntartja a jogot, hogy szükség esetén önkormányzati biztost nevezzen ki. Az augusztusi műszaki átadás azért is lényeges, mert a Phare szervezet szeptemberben Sopronban tartana konferenciát. A rendezvény legfontosabb része a városban Phare támogatással elkészült kulturális és konferencia központ megtekintése lenne.

Berecz András népdalénekes lesz a Kurucdombi Fiókkönyvtár vendége június 12-én szerdán 15.00 órától. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Rozália út 3.sz. alatti intézménybe ebben az időpontban.
 



2002. június 07., péntek 12:46


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület