CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Sütő András 75. születésnapi ünnepsége - Petőfi Színház: bérletmegújítás és bérletváltás - 'Laudatio Scarbantiae': a város himnuszává válhat -

Sütő András 75. születésnapi ünnepsége Sopronban. A Soproni Kálvin Kör, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Luther Szövetség, az Erdélyi Kör és a Rákóczi Szövetség soproni szervezetei közös szervezésében  2002. június 10-én, hétfőn Sopronban kerül sor Sütő András író 75. születésnapi ünnepségére. A Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum dísztermében tartott ünnepségen köszöntőt mondanak: Mádl Ferenc. a Magyar Köztársaság elnöke, Szokolay Sándor, Csoóri Sándor, Sopron elöljárói, Sütő András munkásságát méltatja: Görömbei András akadémikus. Részletes program a soproni Programajánlóban.

Soproni Petőfi Színház: bérletmegújítás és bérletváltás. Bérletmegújításra és bérletváltásra várja eddigi és leeendő közönségét a soproni Petőfi Színház. A 2002/2003 -as évadban a Premier.bérletek napja péntek lesz.
A Medgyeszay-, Csatkai- és Löszl-bérletesek tetszőlegesen csütörtökre, péntekre, szombatra, vagy vasárnapra válthatnak helyeket május 30 és június 24 között.
A Palotay- és a Medgyaszay-bérletek kezdési időpontja 19.30 óra.
Madách névvel, új szombati bérlettel is bővült a Petőfi Színház bérletsorozata.
A felújított Liszt Ferenc Konferencia és Kultúrális Központban, a Soproni Kisszínházban három előadásből álló, kisszínházi bérlet is váltható. A nagyszínházi bérleteseknek – a Premier-bérlet kivételével – jelentős kedvezményben is részük leheta kisszínházi bérletvásárlásnál, amennyiben a bérletmegújítás időszakában bérletük mellé kisszínházi bérletet is kívának vásárolni.
Kedvezményben részesülnek – a Premier-bérlet kivételével – a nyugdíjasok, pedagógusok, diákok és a nem soproni lakosok.
Bérletváltás ideje: 2002. május 30-július 12. és augusztus 22 - szeptember 20.
A bérletezés első időszakában részletfizetési lehetőséget is biztosít a soproni Petőfi Színház, amely bérletmegújításra június 25-ig várja régebbi nézőit.
További információk hétköznap 9-17 óra, valamint szombaton 9-12 óra között a Széchenyi tér 17-18 szám alatti jegyirodában, a 99/511-730-as telefonszámon, valamint a Soproni Petőfi Színház és a Pro Kultúra Sopron Kht. oldalain.

Szer-telenül?! címmel információs füzetet adott ki a Sopronért Egészségügyért Alapítvány támogatásával az ÁNTSZ, a Polgármesteri Hivatal és a Soproni rendőrkaőitányság. A drogfogyasztás megelőzésére szolgáló kiadványt minden soproni iskolába eljuttatják.

A "Laudatio Scarbantiae" hét végén bemutatott, Sopronhoz írt himnusz akár a város hivatalos jelképévé is válhat, ám ehhez képviselő-testületi döntésre van szükség, válaszolta dr. Gimesi Szabolcs polgármester a Kisalföldnek. Ezt követően a soproni himnusz városi ünnepségeken, díszközgyűléseken, rangos városi eseményeken mindig elhangozna és minden soproni iskolában is tanítnák azt.
Laudatio Scarbantiae (Sopron Dicsérete) Himnusz Sopronhoz - Ősbemutató
 
 
 



2002. június 10., hétfő 11:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület