CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Az UNESCO Világörökség Bizottságának képviselői szeptember 22-én adják át azt az okiratot, amely szerint a Fertő tó és környéke, kulturtáj kategóriában a világörökség részévé válik - hangzott el a Kócsagvárban rendezett tanácskozáson. A diploma átadása után a tó környékén fekvő osztrák és magyar falvak közös ünnepet tartanak, majd közös rendezési tervet dolgoznak ki.

Sütő András 75. születésnapja tiszteletére több programra is sor kerül Sopronban. Ma délután 3-kor a Perkovátz Ház teraszán bemutatják a születésnap tiszteletére megjelent könyveket. Fél 6-kor az ünneplők a Hűság zászlónál tisztelegnek. 18.00 órakor irodalmi est kezdődik "Uram, maradj velünk, mert esteledik" címmel a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum dísztermében. Ünnepi köszöntőt mond Mádl Ferenc a Magyar Köztársaság elnöke, valamint Szokolay Sándor és Csoóri Sándor. Az ünnepség után, várhatóan este fél 8-tól Sütő András dedikálja műveit.

A Gysev Igazgatóság értesíti az utazóközönséget, hogy a Sopron-Szhely vasútvonal villamosítási munkái miatt Sopron - Bük és Lövő állomások között az esti órákban az utasokat vonatpótló autóbuszokkal szállítják.

A Vöröskereszt Soproni Szervezete kedden 8.00-tól 15.00 óráig a GYSEV vontatási főnökség, a FALCO RT és az Erzsébet Kórház dolgozóinak szervez véradást a Területi Vérellátó Intézetben.

A tavaszi aszály miatt csökkent a Fertő tó vízszintje. Az évek óta megszokottnál 20 centiméterrel alacsonyabb a vízállás. Ez egyelőre az üdülőknek és a vízi sportok kedvelőinek okoz gondot, ökológiai problémát a természetvédők nem jeleztek.

Berecz András népdalénekes lesz a Kurucdombi Fiókkönyvtár vendége június 12-én szerdán 15.00 órától. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Rozália út 3.szám alatti intézménybe ebben az időpontban.

Éles lövészetet tartanak 8.00-órától 13.00 óráig a Harkai Katonai lőtéren június 17 és 18-án. A balesetek elkerülése érdekében kérnek mindenkit, hogy kerüljék el a lőteret.



2002. június 10., hétfő 12:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület