CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Azzal a mértékkel mérnek néktek, amellyel ti mértek...

    Böjte Csaba ferences szerzetes 1992-ben került  Dévára. Az árva, elhagyott gyerekek tömege miatt hamarosan rádöbbent hivatásának legfontosabb feladatára: elhatározta, hogy otthont épít számukra. Először táborokat szervezett; 1993-ban már 28 kis árva gyereket fogadhatott be egy pusztulásra ítélt, elhagyatott, majd később helyreállított, régi kolostor falai közé. A több épülettel is kibővült kolostor ma már 500 árvaházi lakó számára biztosít otthont és tanulási lehetőséget.
    A Szent Ferenc Alapítvány elsődleges célja a kommunizmus megalomán terveinek bukásával Dél-Erdélyben kialakult munkanélküliség és a családok széthullásával járó szociális, mentális  problémák orvoslása, Böjte Csaba ferences szerzetes irányításával keresztény és magyar nevelést, ingyenes oktatást és teljes ellátást biztosít a régebb utcán kallódó, sanyarú sorsú gyermekeknek, és – ami a legfontosabb – szeretetettel figyel rájuk.
    Hazai írott és elektronikus média többször foglalkozott már a "dévai csodával". Jóakaratú emberek küldtek, vittek adományokat az egyre rosszabb szociális helyzet következményeként egyre több családból érkezett gyermekeknek.
    Böjte atya nem titkolt célja, hogy a felnövekvő generáció Istenre figyelő lélekkel hozza létre Erdély minden vidékének az önálló keresztény értékekre épülő anyanyelvi gyermekvédelmi központjait.
    Ezúttal soproni pedagógusok is összefogtak és vallva azt, hogy nem elég a rászorulókkal együttérezni, de cselekedni is kell érettük, úgy határoztak, hogy nyári
kézműves tábort szerveznek az árvaházi gyermekeknek.
    Kérnek mindenkit, aki segíteni szeretne, hogy a tábor sikere érdekében segítse a Dévára utazókat: rajzlap, színes ceruza, tempera, akvarellfesték, rajzoláshoz, festéshez való egyéb kellékek mellett bármilyen adományt jó szívvel és köszönettel fogadnak a tábor szervezői.
    További információt Dorosmai Erzsébet a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum tanára,a kezdeményezést elindító, közismert alkotóművész ad a 99/ 512-43o-as telefonszámon, aki reméli, hogy lesznek az ügy mellé álló és azt támogató, jóakaratú soproniak.
 

„Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba az országot, amely nektek készült a világ teremtése óta. Mert éheztem és ennem adtatok, szomjaztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok, mezítelen voltam és felruháztatok, fogságban voltam és meglátogattatok... Bizony mondom nektek: amikor megtettétek ezt egynek e legkisebb testvéreim közül, nekem tettétek." (Mt 25, 34-36, 40) 
 

 

 
 



2002. jĂşnius 11., kedd 14:29


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület