CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 8., szerda, Mihály napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

A gyorsan fejlődő Győr-Moson-Sopron megye vállalatai élen járnak a legmodernebb, multifunkciós irodai alkalmazások bevezetésében

Ricoh Hungary:
A gyorsan fejlődő Győr-Moson-Sopron megye vállalatai élen járnak a legmodernebb, multifunkciós irodai alkalmazások bevezetésében
    Az ország iparilag leggyorsabban fejlődő térségében a vállalkozások és intézmények felismerték a korszerű irodatechnikai rendszerek megbízhatóságának, sokoldalú és takarékos alkalmazhatóságának jelentőségét a gazdálkodásukban. Ezzel magyarázható, hogy Győr-Moson-Sopron megyében az utóbbi időben ugrásszerűen megnövekedett a kereslet a fenti feltételeket a legmagasabb szinten kielégítő Ricoh megoldások iránt. Mindezt Antal Péter, a Ricoh Hungary marketing igazgatója fejtette ki Győrben, a cég leggyorsabban növekvő hazai márkakereskedőjével, a térséget ellátó Master Copy Kft.-vel a közelmúltban közösen tartott sajtótájékoztatóján. Az eseményen bemutatták a Ricoh legújabb s a legkorszerűbb technológiai megoldásokat tartalmazó berendezéseit is, köztük a Magyarországon ma hozzáférhető legnagyobb teljesítményű Aficio AP3800C MF irodai dokumentumkezelőt és a vezeték nélküli hálózati nyomtatásra alkalmas AP2610-es típust.

    Antal Péter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Ricoh Hungary a 2002 márciusában zárult pénzügyi évében rekord mértékű, több mint 46 százalékos forgalomnövekedést ért el, amellyel valamennyi európai Ricoh vállalatot túlszárnyalt. A látványos eredmény elsősorban a Ricoh vezető, az árbevétel döntő részét adó termékcsaládja, a – multifunkciós gépekké bővíthető – digitális másolók forgalomnövekedésének köszönhető. Ezekből összességében 128 százalékkal nagyobb árbevételt ért el, mint tavalyelőtt (ezen belül a második félévben 139 százalékkal növekedtek az eladások). Ugyanakkor dinamikusan, 126 százalékkal növekedett a „tisztán" nyomtató-értékesítés is, ezekből a termékekből a tavalyi év második felében több mint megháromszorozódott a forgalom.

    Németh Ervin, a 11 éve alapított Master Copy Kft. kereskedelmi igazgatója a sajtótájékoztatón kifejtette, hogy míg egy évvel ezelőtt a Ricoh győri értékesítésének csaknem teljes egészét az olcsóbb, analóg fénymásolók képezték, ma az eladások 90 százaléka a legkorszerűbb, digitális megoldásokból származik. Ezzel párhuzamosan a Rába-parti városban sikerült megháromszorozniuk a 12 hónappal ezelőtti Ricoh-forgalmat, ami fontos szerepet játszott abban, hogy a márkakereskedők közül ma a Master Copy a Ricoh termékek forgalmát legdinamikusabban növelő vállalkozás.

A Ricoh-ról és a Ricoh Hungary-ről

    Az 1936-ban alapított japán Ricoh Company Ltd. fő tevékenysége az irodatechnikai és informatikai termékek fejlesztése, gyártása és forgalmazása. A cég 12,5 milliárd dolláros forgalmával a világ 400 legnagyobb vállalata közé tartozik; Japánban, Európában és az USA-ban egyaránt piacvezető az irodai másológépek kategóriájában. A Ricoh Európában valamennyi fekete-fehér irodai fénymásoló szegmensben a dobogó legmagasabb helyét elfoglaló gyártó, s összességében a piac 25,5 százalékát uralja.

Ricoh vezeték nélküli hálózati nyomtató: Aficio AP2610

A kis és közepes munkacsoportok számára ajánlott új Ricoh nyomtató 26 lap/perces (A/4)  sebességével, 1200 dpi-s felbontásával, könnyű telepíthetőségével, egyszerű kezelhetőségével és nagy terhelhetőségével is kiemelkedik a nyomtatók mezőnyéből.
A nyomtatási sebesség 26 A/4-es vagy 15 A/3-as oldal percenként, ami egyaránt igaz a 600, és az 1200 dpi-s felbontás esetén. Az első nyomatra mindössze 6,5 másodpercet kell várni, és a nyomtató 12 másodpercnél gyorsabban éled fel energiatakarékos „alvó” üzemmódjából. Ha pedig a nyomtatáshoz a Ricoh által szabadalmaztatott, Windows-ra optimalizált RPCS nyomtatási nyelvet alkalmazzák, akkor a teljes nyomtatási idő további 30 százalékkal csökken. A berendezés a
Az Aficio AP2610 esetében alkalmazott, 2,4 GHz-es frekvenciatartományban működő (IEEE 802.11b szabvány) vezeték nélküli, teljes értékű LAN megoldás hatótávolsága legkevesebb 40 százalékkal, 11 Mb/s-os adatátviteli sebessége pedig tízszeresen haladja meg a Bluetooth – a hardvereszközök közötti vezeték nélküli kapcsolat megteremtésére manapság terjedő másik technológia – hasonló jellemzőit.

Aficio AP 3800C MF

    Az új Aficio AP 3800C MF közepes és nagy irodai munkacsoportok teljes körű kiszolgálására alkalmas, multifunkciós digitális berendezés. Ideális – 38/28 (fekete-fehér/színes) lap/perces sebességű – színes és fekete-fehér másoló, azonban – 1200 dpi-s felbontással és 256 színnel – professzionális lézernyomtatóként is használható. Az AP 3800C MF olyan lehetőségeket kínál a papírkezelésben az irodai felhasználók számára, amilyeneket már megszokhattak a fekete-fehér másolóknál, de eddig elérhetetlenek voltak a színes rendszereknél, ilyenek a folyamatos kétoldalas másolás és a 2500 lapos tűzős finisher egység. Hálózati szkennerként alkalmazva a papírdokumentumok beolvasása és szétküldése nem igényel több törődést, mint egy másolat készítése, az opcionális faxmodul segítségével pedig az Aficio AP 3800C MF a valaha létezett leggyorsabb hálózati faxkészülékké alakítható. A készülék egy másodpercnél gyorsabban tárol el egy oldalt, és a Super G3 protokollal a lap továbbítása is roppant gyors. A dokumentumszerver használatával a másolt, nyomtatott, faxolt vagy szkennelt anyagok digitális formában megőrizhetők a későbbi felhasználásra.



2002. jĂşnius 12., szerda 17:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület