CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

VOLT - fesztivál  

Jubileumi VOLT Fesztivál - Sopronba költözik a Sziget!

    Tavasz helyett nyáron, új, helyszínen, a korábbinál tartalmasabb és színesebb programot kínálnak a tizedik VOLT Fesztivál szervezői.

A sajtótájékoztató alaphangulatát a Méhek teremtették meg, akik szintén fellépnek a "Soproni Szigeten"

    Az egyik leghangulatosabb és legszebb magyarországi fesztiválhelyszínnek tartott Sopronban hazai és külföldi sztárokkal, színházi- és moziprogramokkal várják a szervezők a VOLT-vendégeket. A jubileumi VOLT Fesztivál az idei évtől a nagyrendezvényeiről ismert Sziget Kulturális Szervezőiroda portofoliójának részévé vált.
    A szervezők célja, hogy a Sziget mellett Magyarország második legrangosabb ifjúsági fesztiváljává alakítsák a népszerű VOLT Fesztivált - hangzott el a mai soproni MUSIC CAFÉ -ban tartott sajtótájékoztatón, amelyen Tengerdi Antal Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere – a VOLT Fesztivál védnöke – Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert a VOLT házigazdái arról is beszéltek, hogy az eseményre 20-30 ezer vendéget várnak július 4-5-6 án Sopronba.
    Tengerdi Antal alpolgármester hangsúlyozta, hogy Sopron nagy szeretettel fogadja a rendezvényt és résztvevőit és mindent megtesz annak érdekében, hogy jó házigazdája legyen a rangos rendezvénynek.

Tengerdi Antal alpolgármester, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán

    Lobenwein Norbert a szervezők nevében a VOLT-történelemről szólva elmondta, hogy a fesztivál 1993-ban az azonos popkulturális magazinról kapta a nevét, az első alkalomtól 2001-ig minden évben – a fesztiválsorozatban elsőként – tavasszal a Soproni Sportcentrumba várta egyre gyarapodó számú vendégseregét. A tavaly áprilisi teltházas rendezvény sikere, valamint a jubileumi alkalom rangjához méltó megünneplése miatt is költözik a VOLT Fesztivál új helyszínre: a soproni erdő szélén fekvő, kilenchektáros Lővér Camping területére.
    Öt színpad, 100 koncert, 25 parti, színház, mozi és zene, zene, zene várja a VOLT vendégeit a Lővér Camping mellett két másik helyszínen a Petőfi Színházban és az Elit Moziban is.
    A fesztivál hivatalos megnyitójára a nulladik napon, július 3-án, a Petőfi Színházban lesz, ahol Lovasi András, a Kispál és a Borz frontembere "Bandi a hegyről" albumának bemutatója, valamint a TÁP Színház "Etchno" darabja kerül bemutatásra.
    A hirdetett programok mellett tábori hangulatú, közösségi élményekben – vetélkedők, ügyességi játékok – is részük lesz a látogatóknak.
    Mindenütt jó, de legjobb Sopron! - hirdetik a szervezők, akik célultűzték ki, hogy a Sziget fesztivál mellett a – 90 millió forintos reklámkampánnyal hirdetett – színes és színvonalas programválasztékot ajánló VOLT Magyarország második legnevezetesebb, legjelentősebb eseményévé váljék.
    A korábbi tapasztalatokra alapján a közel 25 ezres vendéglétszám 30 százaléka a fővárosból, 35 %-a az ország többi részéről, míg 5%-a külföldről érkezik majd Sopronba.

    A szállásfoglaló és jegyrendelési rendszerrel kapcsolatosan elhangzott, hogy a Volt magyarországon elsőként egy újfajta voucher-alapú jegyrendelési és szállásfoglalási rendszert vezetett be, amelynek köszönhetően a VOLT fesztivál vendégei interneten rendelhetik meg belépőjegyeiket. Mivel a voucher csak befizetési csekkel együtt érvényes és a helyszínen váltható belépő-karszalagra, a jegyvásárló nem csak postai utánvétel költségét spórolja meg, de a jegyirodák jutalékát is, így a hálón át kedvezménnyel juthat belépőhöz. Ugyanennek a rendszernek köszönhetően – azok akik a kemping ingyenes elhelyezésénél nagyobb kényelmet szeretnének – Sopron területén kedvezményesen foglalhatnak szállást, a kollégiumtól a négycsillagos hotelig.

Jegyárak:

Napijegy: 2500 Ft
Elővételben: 2250 Ft
Internetes elővétel: 2000 Ft

3 napos bérlet:
A helyszínen: 5800 Ft
Elővételben: 4800 Ft
Internetes elővétel: 4400 Ft.

    A szervezők azt is elmondták, hogy a rendezvény megszervezésén, lebonyolításán 40 főállású munkatárs, és közel 300 alvállalkozó, segítő dolgozik, a soproni helyszínen több mint 120 biztonsági őr ügyel a rendre.
    Fontosnak tartották elmondani, hogy az idén hangsúlyt fektettek a Fesztivál infrastruktúrális ellátottságára. A kempingben rendelkezésre álló mellékhelységeken túl elegendő számú mobil WC, tusolókonténer és szelektív hulladékgyűjtő biztosítja a jó hangulat mellett a vendégek komfortérzetét.
    Fülöp Zoltán ismertette a Volt Fesztivál túlzás nélkül megasztárokat felvonultató programját, amely a www.volt.hu web-oldalon, valamint Programajánlónkban is megtekinthető.
    A VIVA+Színpad, EST Színpad, ElektroVOLT, MultiCafé Kávézó és Színpad, Bee Hip Hop Zóna, a már említett Petőfi Színház és Elit Mozi mellett a VOLT Rádió folyamatos műsora a mindennapi VOLT Sport-tal és VOLt játékkal egészül ki



2002. június 13., csütörtök 01:40


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület