CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

A Zeneiskolában is tanévzárót tartottak

A  Soproni Zeneiskola a június 14-én a Gyermek- és Ifjúsági Központban tartotta évzáró rendezvényét, amelyen a hangszeres és a kórus műsort követően a növendékeket, szülőket, tanárokat Horváth Rudolf igazgató köszöntötte, aki beszámolt az elmúlt iskolaévről.

- 856 fős növendéklétszámmal indultunk szeptemberben, 600 hangszeres 256 néptáncos megosztásban. Az őket okító pedagógusok létszáma 40 fő. Változatlanul négy helyszínen folyt a tanítás, illetve még hat iskolában oktattak a néptáncos oktatók - mondta Horváth Rudolf, aki külön megköszönte igazgató-kollégáinak eredményes együttműködését.


 Horváth Rudolf igazgató beszámolót tart

    Mint, ilyenkor szokás az intézmény vezetője a szereplésekről is beszámolt:
- Szeptember 29,-én a GYIKban szerepeltünk a Széchenyi Gimnázium 150 éves ünneplésén, Zene Világnapja, jótékonysági koncertek sokasága alkalmából, az intézmény oktatóiból és növendékeiből alakult kamaracsoportok számtalan alkalommal színesítették a városi, ezen belül a színházi, szimfónikus zenekari rendezvényeket. Ebben az évben hetvennél is több szereplést vállaltak növendékeink.
    A két kiemelt koncertünket, az Adventit és a májusi zenekari kíséreteset, a Pannonia Med Hotelben rendeztük, nagy sikerrel. Ezúton köszönöm meg a szálloda vezetőségének rendezvényeink sikeres lebonyolításához.nyújtott önzetlen segítségét.

    A versenyeken való részvételről szólva, a zeneiskola igazgatója beszámolt a tanítványok nagyszerű sikereiről. Az iskola növendékei jól megállták helyüket az országos és megyei versenyek szakmai mezőnyeiben: a februári házi BACH versenyen, amelyen 67 zongorista vetélkedett különböző korcsoportokban, az Ifjú Muzsikusok Fesztiválján, Győrött, – zongora: 1 arany- nívódíj, 2 ezüst; fuvola: 1 arany, 2 bronz; hegedű: 1 ezüst, 1 bronzfokozat – a Kamarazenei Fesztiválon Szombathelyen, ahol az induló 4 csoportból, 3 kiemelt dicséretet a soproni zeneiskolások kaptak.További eredményes szereplések, megmérettetések eredményei: Harmónia zeneiskolai Kamarazenei Fesztivál Győr (a 3 csoportból, 2 fesztiváldíj, 1 különdíj), Kisfaludy Napok Győr (7 arany, 5 ezüst, 4 bronzfokozat), Chopin zongoraverseny Győr (1 első díj, 2 harmadik díj), Megyei Éneklési verseny Csorna ( Nívódíj-kamarakórus) 3 arany, 1 ezüstfokozat, Országos zeneiskolai szolfézsverseny Debrecen, ahol egy növendék jutott a döntőbe.
    Az éves szokásos programok között az igazgató említette, hogy a félévi meghallgatások mellett a beszámolók január utolsó két hetében voltak. Az év végi vizsgák május 21-én kezdődtek és június 7-én fejeződtek be; az iskola egy növendékét felvették szakközépiskolába, zongora szakra.
    Horváth Rudolf örömmel szólt az új zeneiskola épületéről:
- Akik arra jártak, azok bizonyára látták, hogy folyamatban van az új épület alapozása, a mélygarázs kialakítása, a régi épület műemlékeinek eredeti visszaállítása.
    Bíztató a jövőkép: hogy 2003 őszére az új otthonunkba költözhetünk. Ez évi vásárlásainkkal, – bútorok, audio-vizuális, egyéb eszközök, számítógépek beszerzésével – az volt a célunk, hogy azok majd az új épületbe áttelepítve segítsék az oktatást - mondta Horváth Rudolf igazgató.
    A Soproni Zeneiskola hagyományaihoz híven az évzárón átadták a jutalmakat az arra érdemeseknek.



2002. jĂşnius 15., szombat 23:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület