CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Egyetemi évzáró-Fúvós térzene-Bezárnak a múzeumok-Faipari kreatív napok-Kibocsátó a Rendészeti Szakközépiskolában-Fegyházrekonstrukció-Hermész-díj a Cédrusnak

Egyetemi évzáró. Kari napok kezdődtek a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának szervezésében. A faipari mérnökképzés európai helyzetéről szóló tanácskozás mellett a faipari mérnöki kar 45 éves jubileuma alkalmából Dr. Winkler Oszkár és Dr. Szabó Dénes professzorok emlékére szobrot avattak a soproni egyetem botanikus kertjében.Az egyetemi és főiskolai karok, a városvezetés, a külföldi és minisztériumi vendégek részvételével diplomakiosztásra, mérnökavatásra, valamint a negyven éve végzett évfolyamok köszöntésére is sor került.

Fúvós térzene. A Soproni Városi Fúvószenekar a balatonfüredi Fúvószenekarral térzenét ad, vasárnap délután 3 órakor a Várisi zenepavilonnál.

Bezárnak a múzeumok. Technikai okok miatt a Soproni Múzeum közgyűjteményei június 17-20 között zárva lesznek. Hasonlóképpen a nagycenki Széchenyi István Múzeum is zárva lesz június 17-19 -ig.

Faipari kreatív napok A Soproni Erdészeti Múzeumban faipari kreatív napokat tartanak június 14-én, 21-én és 28-án, 13 és 16 óra között. Zsiger Attila Eötvös-díjas iparművész előadásában különleges faipari technológiákról és formatervezésről hallhatnak az érdeklődők.

Kibocsátó ünnepség a szakközépiskolában A Soproni Rendészeti Szakközépiskola kibocsátó ünnepséget tart június 20-án, csütörtökön a Táncsics Mihály utca 8-10. szám alatt. A szakközépiskolai ünnepség délelőtt tizenegy órakor kezdődik, a programban szerepel eskütétel, ünnepi beszéd és díszmenet.

Fegyházrekonstrukció Sopronkőhidán.Az európai normáknak és szabályoknak egyaránt megfelel majd a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön, derült ki a II. körletének szombati ünnepélyes átadásán. Sopronköhidán, az ország egyik legrégebbi börtönépületében 756 elítélt tölti büntetését. A nagystabású, 1998-ban kezdődött rekonstrukció harmadik ütemének ünnepélyes átadásán dr. Bökönyi István a büntetésvégrehajtás országos parancsnoka azt is hangsúlyozta, hogy oktatótermek kialakításával is követték azt az elvet, hogy a fogvatartottak közül a büntetés ideje alatt minél többen tanulhassanak és dolgozhassanak.

Hermész-díjat kapott a Fő téri Cédrus Art Club könyvesboltja.1997-ben már részesült Hermész-díjban a Cédrus, ám a jogosultságot, mint köztudott, öt évenként újra meg kell szerezni. A rangos elismerést tanúsító réztábla avatása augusztusban lesz.



2002. június 16., vasárnap 01:07


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület