CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Hallásmérő szoba - régi álom valósult meg a Tóth Antal Iskolában

    Nem az általában szokásos forgatókönyv szerinti évzáróra került sor június 14-én, pénteken a Tóth Antal Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakközépiskola és Kollégium ünnepi rendezvényén.

A jutalmat átvevők között a legkisebb tanítvány


Kőmíves Kelemenné - nívódíjas produkció


 
 
Rosenheimi és Soproni Rotary Club képviselői 

    Az igazgatói beszámoló, a jutalomosztás és az ünneplőbe öltözött tanulóknak és szülőknek előadott Kőmíves Kelemenné – országos versenyen nivódíjat elért produkció – bemutatását további ünnepélyes pillanatok követték.
    A Rotary Club Sopron és a Rosenheim-i Rotary Club testvérszervezet kezdeményezésére a hallássérült gyermekek audiológiai ellátását biztosító hallásmérő szoba és műszeres berendezés átadására került sor. A nemes kezdeményezés a hallásérült gyermekek további életének könnyítését segíti az által, hogy a gyermekek hallókészülékkel való ellátását és a pontos beállításukat helyben el lehet végezni.

    Az átadási ünnepségen a Rotary Club Sopron szervezetének tagjai mellett részt vettek Rosenheim város Rotary Clubjának képviselői . A két szervezet együttes összefogásának eredményeképpen valósulhatott meg a 6 millió forintos beruházás, amelyet 3,2 millió forinttal támogatott a Rotary Club két testvérszervezete.
- Gyerekek, szülők, pedagógusok régi álma valósult meg az audiológiai hallásmérő szoba elkészültével. Mindeddig a szükséges vizsgálatok céljából szülőknek, gyermekeknek Budapestre kellett utazniuk - mondta Fazekas Ferencné igazgató köszöntő beszédében. Pontos és gyors munkával igen rövid idő alatt készült el az a különleges körülményeket minden szempontból biztosító szoba, amelynek műszaki felszereltsége révén, hogy minden gyermek a valóban jó és optimálisan beállított hallókészüléket kaphatja, függetlenül a hallókészülék típusától (beleértve az utóbbi időkben megjelent digitális hallókészülékek beállítását is).

- Ha Önök nincsenek, akkor minderre még jó néhány évet várnunk kellett volna - mondta az igazgató asszony, aki megköszönve a hallásmérő szoba kialakításán fáradozók munkáját, felolvasta Ivanics Ferenc, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés elnökének köszöntő levelét, amelyben a jótékony támogatást megköszönve, az elnök külön kiemelte a Rotary Sopron Club eddigi tevékenységét, amellyel ez utóbbi hozzájárult ahhoz, hogy az intézmény minden évben többet tudjon adni a sérült gyermekeknek, ezzel is segítve mindennapjaikat.

A köszönet virágai

    Az új, korszerű audiológiai ellátást biztosító szoba ünnepélyes, szalagátvágással történő átadását megelőzően Fazekas Ferencné igazgató arról is szólt, hogy a nyugodt körülmények közötti, szakszerű ellátást – a műszaki berendezés és felszereltség mellett – dr. Sávai László kórházi főorvos és megfelelő asszisztencia is biztosítja.
    Dr. Józan Tibor – aki a hallásvizsgáló szoba elkészülése során napi kapcsolatban volt az iskola vezetőségével és összefogta a tevékenységet – a Rotary Club Sopron nevében meghatottan mondott köszönetet a szép ünnepért. Mint mondta, az iskola mindennapi életébe való betekintést követően nagy örömmel adják át a berendezést.

    Dr. Hans Ulrich Haininger a Rotary Club Rosenheim nemzetközi kapcsolataiért felelős vezetőségi tagja, a klub jövőbeli elnöke elmondta, hogy a soproniakkal nyolc éve működő kapcsolat alatt többször tettek cserelátogatást, szerveztek közös rendezvényeket. Legutóbb Passauban tartottak találkozót, amelyen összesen ötvenen vettek részt. A Rotary Club 44 taggal, 12 éve működik Rosenheimban, fő célja, hogy baráti és szociális kapcsolatokat teremtsen, közös projekteket valósítson meg, nem csak Rosenheimban vagy a régióban, hanem külföldön is.
Ezúttal a soproniak javaslatára a Tóth Antal Iskola fiataljaira esett a választás.
    Boldog felnőttekké szeretnék tenni a gyermekeket, azzal, hogy igyekeznek nekik a tanuláshoz, fejlődésükhöz megfelelő körülményeket biztosítani - fejtette ki a rosenheimiak képviselője, aki arról is szólt, hogy a két szervezetnek további célja egy 1-2 éven belüli, újabb projekt megvalósítása, amihez az ötleteket a soproniaktól várnak.

Dr. Hans-Ulrich Heininger és dr. Józan Tibor, akik összefogtak

- Aki ugyanis törődik a fiatalokkal, az a jövővel törődik - mondta Hans-Ulrich Heininger.

-té-
 
 



2002. június 16., vasárnap 20:50


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület