CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

VI. Országos Víziközmű Konferencia Debrecenben

    2002. június 12-13-án került megrendezésre a VI. Országos Víziközmű Konferencia, melynek a páros években Debrecen, a páratlanokban Sopron a házigazdája.

    A tavalyi, sikeres soproni rendezvény után idén az alföldi nagyvárosban gyűltek össze a víziközmű szakma képviselői. A konferencián idén először a műszaki jellegű témák mellett terítékre kerülhettek a kapcsolódó szakmai közgazdasági kérdések is. Az idei konferencia jelmondata – Megbízhatóság, üzembiztonság, bizalom – híven tükrözte az új, sikerekkel kecsegtető műszaki jellegű megoldások mellett, azok költségcsökkentésre gyakorolt hatásait is.

    A tavalyi és következő rendező, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. sikeres előadásokkal és bemutatókkal bizonyította a térségünkben folyó szakszerű munkát.
    Varga Ákos műszaki osztályvezető a villamos energia költségek minimalizálásáról, Szabó Ádám fürdő üzemmérnökség vezető a vashegyi vízellátó övezet megosztásáról, annak kedvező hatásairól, Gyarmati László gazdasági igazgató a víziközmű-vagyon önkormányzati pénzügyi alappal való kezelésének tapasztalatairól, Szőke Ernő közgazdasági osztályvezető pedig a közművagyon értékállóságának bérleti díj formájában történő biztosítási lehetőségének tapasztalatairól számolt be. A záró plenáris ülésen Havas András műszaki igazgató foglalta össze a konferencián elhangzottakat a Víz- és Csatornaművek Országos Szakmai Szövetsége Műszaki Bizottságának elnökeként.

    A rendezvényen a szakmai elismerések mellett további tapasztalatátadásra is felkéréseket kaptak témáikban Sopron képviselői, ami igazolja a tudományos erőfeszítések, az elemző összegzések szükségességét is.

A Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. menedzsmentje a konferencia után átvette a jelképes stafétabotot, jövőre városunk látja vendégül a víziközműves szakma színe-javát. A debreceni konferencia magasra állította a mércét, Sopront azonban ott is kiemelt figyelem és tisztelet övezte, megelőlegezve a jövő évi sikeres lebonyolítást.

 H.L.

Kapcsolódó cikkek:

V. Országos Víziközmű Konferencia
Jubileumi Főmérnöki Értekezlet
 



2002. június 17., hétfő 22:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület