CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének rendezvénye-Félbemaradt építkezés-Nemzetközi Művésztelep Győrött-Fúvószenekari muzsika

 
Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének Koordinátori értekezlete. Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének tagvárosaként Sopronban kerül megrendezésre június 17-én és 18-án  a Szövetség Koordinátori értekezlete.A koordinátori értekezlet díszvendége  Nancy G. Brinker asszony, az USA budapesti nagykövete, aki ma délután a Gyermek- és Ifjúsági Központban az Aktív Soproni Ifjak szervezte találkozón fiatalokkal is találkozott.
 

Szabad Kézi Rajz címmel kiállítás nyílik a Soproni Hetvennyolcas Galériában. A galéria művészeinek egyedi rajzaiból összeállított válogatás június 21-én, 19 órakor nyílik, a Jégverem utcai galériában.

Félbemaradt építkezés.Kompromisszumos megoldás van kilátásban a Hotel Sopron mellett épülő társasház sorsával kapcsolatban. Az építési hatóság januárban állítatta le az építkezést, miután megállapítást nyert a tény, hogy az épülő társasház veszélyezteti a történelmi belvárosra nyíló kilátást. A Kisalföld szerint a Kuslits Tibor városi főépítész koordinálásával végzett egyeztetést követően, a városfejlesztési bizottság a hét elején megvitatja az elképzeléseket, amelyeknek lényege, hogy a magastetős szakaszok között, a lépcsőházak mentén, lapostetős részeket iktatnának be, így az osztott sziluettel tagoltabbá válna az épület.Nem tökéletes a megoldás, de technikailag nincs más, fogalmazott a Kisalföldnek a városi főépítész, aki azt is elmondta, hogy a városrészre vonatkozó szabályozási terv módosítása nélkül nem oldható meg a probléma. Erről a képviselő-testület előreláthatóan a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen dönt.(Kisalföld)

XXXIV. Nemzetközi Művésztelep nyitja meg kapiut Győrött, a Városi Művészeti Múzeumban, június 24 és július 14 között. Résztvevő művészek: Gaál József(Magyarország), Hem Raj (India), Szőcs Géza (Magyarország), Jan Mericka (Csehország), Motoda Hishaharu (Japán), Claude Sinte (Belgium), Dominique Paul (Franciaország), Farouk Shehata (Egyiptom), Katarina Slaninkova (Szlovákia), Kestutis Vasiliunas (Litvánia), Kim Bachmann (Svájc), Probir Gubta (India), Riitta Rönkkö (Finnország).

Fúvószene a Várisi zenepavilonnál Fohner János karnagy vezetésével Soproni Városi Fúvószenekar és a balatonfüredi Fúvószenekar adott térzenét vasárnap a Várisi zenepavilonnál. A forróságban a Várisi erdőben jó hangulatú muzsika fogadta az arra sétálókat.



2002. június 17., hétfő 23:01


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület