CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Halálmeleg, speciálisak, bősz ordítás


A szerelvény mellett tessék vigyázni


Kedves Ivan! Szeretett Mindannyian!


Június 17-e van, hétfő, amikor e sorokat írom, egy nappal a Nagy Imre-emléknap után.

Szombathelyen nehéz meleg van. A vasútállomáson is. Kisebbik lányom a barátnőjével annak egri rokonaihoz indult. A "Kanada" nevű "területre" mennek, mint kiderült. A Csebokszári lakótelepről rádióhírekből már hallottam, de hogy Kanada is "befér" Egerbe, ez bizony új volt.

Már az állomáson feltűntek a kettesével nézelődő rendőrök, s a Belvárosba visszafelé haladván továbbra is erős rendőri jelenlétet tapasztaltam. Meglehetősen sok helyen tartottak közúti ellenőrzést valamilyen szempontok alapján félreállítva x autókat, autósokat...

A mentősök is gyakorolták hivatásukat, gyakran hallatszott a sziréna... Ha az újságok hátsóbb számozású lapján a fényképes-keretes vagy csak keretes híreket majd holnap-holnapután megnézzük... biztosan azt fogjuk látni: lényegesen emelkedik a halálozások száma ebben a kemény hőségben, párában...

Ma például láttam egy igen idős, szemmel láthatóan jómódú hölgyet CSUPA MŰANYAG öltözékben! Nyakig gombolt jersey-ruha, nylonharisnya... Istenem! Vörös volt és izzadt - nem csoda!!! Milyen más lett volna, ha lenge, természetes anyagú inget vagy blúzt vesz fel valami szintén nem-műanyag szoknyával, és természetesen a harisnyát is hagyja a csodába!!! Kis csokrocskát vitt, rezgővel, díszeset... esetleg temetőbe... Hajjaj! Ha ilyen meleget, mint ami ma volt, következetesen a műanyag öltözékkel párosít továbbra is... sajnálatos módon nem sokáig látogathatja majd azt a sírt... inkább az ő friss hantját fogják felkeresni szomorú hozzátartozói...

Láttam ma is fekete öltözékű, gyászoló embereket. Minden nyáron így van ez: megdöbbenünk, amikor a legmelegebb időben koromszínben álló-járó emberek látványával kell szembesülnünk. Felemelt mutatóujj, felkiáltójel szerepét játsszák ők életünkben. Jelenlétük szavak nélkül is számon kér: "És Te?? Te egészségesen étkezel? Testedzésre szakítasz időt? Lelked nyugalmát napról napra megleled? Igyekszel jól 'lereagálni' a stresszes helyzeteket? A halál körülötted is ott ólálkodik. Lehetne másképp! Gondold meg!!"

"Zaj" is van Szombathelyen. Versenyzaj, s a versenyekhez kapcsolódó esti kulturális rendezvények - rock-koncertek, tűzijáték - zaja. Június 14-18 között itt rendezik a Speciális Olimpia Ötödik Nemzeti Játékait.

Ha már a hangoknál tartunk, az utóbbi hétben teljesen általános, hogy ablakokból innen-onnan bősz férfiordítás hallatszik ki időnként. Ilyenkor nem kell megijedni - csak a futball világbajnokság meccsét tévén néző szurkoló "kommentárját" halljuk.

A Berzsenyi Dániel Főiskola végzősei június 14-én, azaz múlt pénteken kézhez kapták diplomájukat. A többiek még vizsgázgatnak. Aztán jönnek a felvételizők!!

Mozgásban a város, és még mennyire mozgásban lesz augusztus végén! Ugye, emlékeznek? Savaria Karnevál!!

- gyöngyös -



2002. június 17., hétfő 23:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület