CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


A Soproni Ünnepi Hetek sokszínű rendezvénysorozata holnap veszi kezdetét. Már a nyitónap is bővelkedik látványosságokban. Elkezdődik a három napos gyermeknéptánc fesztivál és az Ördögszekér elnevezésű kirakodóvásár a Fő téren, ahol 17.30-tól a Méta együttes ad koncertet. Ezután zenészek, táncosok, óriásbábosok és gólyalábasok felvonulása szórakoztatja a nagyérdeműt. 19 órától dr. Gimesi Szabolcs polgármester nyitja meg ünnepélyesen a fesztivált, majd a Ghymes együttes ad koncertet. A megnyitó moldvai táncházzal zárul.

Ma 18.00 órától rendkívüli közgyűlés lesz a Városháza nagy üléstermében, melynek egyik témája a Rózsadomb Szállodafejlesztő Kft üzletrészének értékesítéséről szóló előterjesztés megvitatása.

Kétnapos ünneppel emlékezik meg fennállásának 725. évfordulójáról Nagylózs. A programban tűzoltóverseny, dalostalálkozó, bál és ünnepi nagygyűlés is szerepel.

A GYSEV Rt belföldi vonalain pályaépítési munkáltok miatt a következő napokban vágányzárakra lehet számítani. Emiatt néhány vonatnál az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják tovább. A vonatok előbb indulnak, vágányzári menetrend van érvényben. Bővebb felvilágosítás: 517-212.

A vöröskereszt soproni és helyi szervezete véradásra várja ma 8.00-15.00. óráig a polgármesteri hivatal a szociális otthonok, bölcsődék, családsegítő intézet munkatársait a vérellátó intézetben.

A Kisalföld Volán Rt megváltoztatta a legtöbb helyi busz menetrendjét. További információt a következő telefonszámon kaphatnak az érdeklődők: 313-130,311-040.

Villamosítási munkák miatt vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a Sopron-Szombathely vasútvonalon Sopron és Nagycenk között, az esti órákban, illetve délelőtt is Lövő és Sopron között. További információt az 517-212-es telefonszámon kaphatnak az utazni szándékozók.

Korábban nem tapasztalt mértékben szaporodtak el a kullancsok a soproni erdőkben. A soproni Lyme szakrendelést április óta 1.600-an keresték fel, míg tavaly, ennek egyharmada volt a forgalom- mondta dr Horváth Zoltán infektológus főorvos. Az erdőben sétálóktól fokozott figyelmet követel a kullancsveszély.

Nemzetközi bűnüldözési és felderítői szemináriumot tartanak Sopronban és az ausztriai Traiskirchenben a hét végéig. A Közép-Európai Rendőrakadémia tíz évvel ezelőtt alakult meg, célja a határokon átnyúló szervezett bűnözés elleni közös fellépés.



2002. június 20., csütörtök 14:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület