CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

VOLT - fesztivál  

Átadták a VOLTfolió díjakat


     Ezzel a díjjal - a felkért kulturális élet szereplői és a közönség szavazatai alapján - az ifjúsági-, kulturális média legjobbjait tüntetik ki. A díjátadó gálán, 10 kategóriában kaptak díjakat a kategória legjobbjai.

    A VOLTfolió Kulturális Médiadíj az ismert kulturális, vagy zenei díjak fordítottja. A "hagyományos" díjak esetében a média képviselőinek (többnyire újságírók és szerkesztők) javaslata és értékelése alapján a művészvilág részesül elismerésben. A VOLTfolió díjjal azokat a médiumokat, médiaszemélyiségeket, műsorvezetőket, szerkesztőket, rovatokat, lapokat és portálokat díjazzák, akik és amelyek az ifjúsági, kulturális tájékoztatás területén - a szavazók szerint - a legjobbak. A VOLTfolió díj szakmai és közönség díj is egyben. A szakmai díjazottak a hazai kulturális közélet több mint 200 felkért szereplője szavazatai alapján kerültek ki. A közönség online, SMS és szavazólapos voksolással dönthetett. Részükről rekordszámú, összesen 61.678 szavazat érkezett.

    Az  esti gálán, a Tháli Színház színpadán „Televíziós műsorvezető" kategóriában a szakmai díjat Philip (VIVA+), a közönségdíjat Aczél Réka (ml) kapta. A „Tv műsor" kategóriában a szakma és a közönség egybehangzóan a Zanzibár (ml) műsorát ítélte a legjobbnak.
A szakma szerint a legjobb „Televízió" a VIVA+, a közönség ebben a kategóriában a díjat az RTL Klub-nak ítélte.
„Rádiós műsorvezető" kategóriában a szakma elismerését Abaházi Csaba (Danubius), a közönségét Jáksó László (Danubius) kapta.
A szakma szerint a legjobb „Rádió műsor" a Hajrá magyarok! (Danubius), a közönség a díjat ebben a kategóriában a Jáksó Hot 20 (Danubius) műsornak ítélte. A szakmai szavazatok alapján holtverseny alakult ki a „Rádió" kategóriában: a Bridge Fm és a Tilos Rádió egyaránt dijazott lett. A közönség a Danubius Rádiót ítélte a legjobbnak. „Magazin" kategóriában a szakma a Wanted Magazint a közönség a Bravo-t jutalmazta. „Újságírók" kategóriában szakmai díjat kapott Uj Péter, a közönség többsége pedig Para-Kovács Imrére voksolt.
A szakmai grémium az „internetes portálok" közül az index.hu-nak ítélte a díjat, míg a közönség az origo-t tartotta érdemesnek a VOLTfolió díjra. „Honlap" kategóriában csak közönségdíj született: az akos.hu weblapnak járt a díj.

    A VOLTfolió gála keretében sor került egy, a Pannon GSM által alapított különdíj átadására is, melyet a Rádió C nyert el. A díj 6 millió forint értéket képvisel, melyet a jövőben egy kulturális műsor készítésére fordíthatnak.



Nagy Árpád

2002. június 21., péntek 10:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület