CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Sopron és Eisenstadt, azaz Kismarton testvérvárosi szerződést ír alá két helyszínen. Elsőként június 22-én, szombaton Eisenstadtban látják el a városok polgármesterei aláírásukkal a testvérvárosi oklevelet. Június 29-én, szombaton a soproni Fő téren is aláírják a testvérvárosi oklevelet a városok első emberei. Az érdeklődőket változatos programok várják majd.

A Soproni Ünnepi Hetek sokszínű rendezvénysorozata ma megkezdődik. Már a nyitónap is bővelkedik látványosságokban. Elkezdődik a három napos gyermeknéptánc fesztivál és az Ördögszekér elnevezésű kirakodóvásár a Fő téren, ahol 17.30-tól a Méta együttes ad koncertet. Ezután zenészek, táncosok, óriásbábosok és gólyalábasok felvonulása szórakoztatja a nagyérdeműt. 19 órától dr. Gimesi Szabolcs polgármester nyitja meg ünnepélyesen a fesztivált, majd a Ghymes együttes ad koncertet. A megnyitó moldvai táncházzal zárul.

A GYSEV Rt belföldi vonalain pályaépítési munkálatok miatt a következő napokban vágányzárakra lehet számítani. Emiatt néhány vonatnál az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják tovább. A vonatok előbb indulnak, vágányzári menetrend van érvényben. Bővebb felvilágosítás: 517-212.

Az ÁNTSZ bezáratta a tómalmi fürdőt, miután több vendégen kiütések jelentek meg a fürdőzést követően. Dr. Amberger Erzsébet, az ÁNTSZ soproni főorvosa elmondta, hogy az orvosi ügyeletek jelentéseit követően zárták be a népszerű fürdőt. Egyelőre ők sem tudják, hogy mi okozhatta a bőrirritációkat, de az elmondások szerint a vízfelületen egy vékony filmréteg vastagságú lepedék úszott, amelyet a fürdőzők vízzel nem, csak szappannal vagy samponnal tudtak lemosni. A vízminta elemzésének eredménye ma délelőtt várható.

A Kisalföld Volán Rt megváltoztatta a legtöbb helyi busz menetrendjét. További információt a következő telefonszámon kaphatnak az érdeklődők: 313-130, 311-040.

Korábban nem tapasztalt mértékben szaporodtak el a kullancsok a soproni erdőkben. A soproni Lyme szakrendelést április óta 1.600-an keresték fel, míg tavaly, ennek egyharmada volt a forgalom - mondta dr Horváth Zoltán infektológus főorvos. Az erdőben sétálóktól továbbra is fokozott figyelmet kérnek a kullancsveszély miatt.

Nemzetközi bűnüldözési és felderítői szemináriumot tartanak Sopronban és az ausztriai Traiskirchenben a hét végéig. A Közép-Európai Rendőrakadémia tíz évvel ezelőtt alakult meg, célja a határokon átnyúló szervezett bűnözés elleni közös fellépés.



2002. június 21., péntek 11:25


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület