CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


A drogellenes világnapon (június 26 szerda) 16 órától 24 órás kosárlabdatornát rendeznek a soproni Sportcentrumban. A szervezők 6 fős csapatok jelentkezését várják, nevezni a helyszínen illetve a 06/30-9393-350-es telefonszámon lehet.

Minden idők magyar -június 23-ai- melegrekordja dőlt meg tegnap Sopronban. A nap folyamán az árnyékban 38 fok volt a maximum hőmérséklet.

Sopron és Eisenstadt, azaz Kismarton testvérvárosi szerződést ír alá két helyszínen. Elsőként szombaton Eisenstadtban látták el a városok polgármesterei aláírásukkal az oklevelet. Június 29-én, szombaton Sopronban is hitelesítik a testvérvárosi oklevelet a városok első emberei. A nyilvános aláírási ceremóniát követően színes programok várják az érdeklődőket a város Fő terén.

Július elsejétől a valutaváltóhelyek csak valamely bank ügynökeként, idegennyelv tudású alkalmazottakkal és bekamerázott területen működhetnek. Ennek következtében a felére csökkenhet a pénzváltó helyek száma hazánkban.

A GYSEV Rt belföldi vonalain pályaépítési munkálatok miatt a következő napokban vágányzárakra lehet számítani. Emiatt néhány vonatnál az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják tovább. A vonatok előbb indulnak, vágányzári menetrend van érvényben. Bővebb felvilágosítás: 517-212.

Vasárnap (június 23.) ismét zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le a soproni határátkelőhelyen a vámosok, Pál Gábor sajtóreferens az Ikva Rádiónak elmondta, hogy 6.000 karton zárjegy nélküli cigaretta került elő egy kamion rakteréből. A belföldről kilépni szándékozó elkövető ellen vámorgazdaság elkövetésének alapos gyanúja miatt indult eljárás.

A köztisztviselők napja, július 1-e hétfő, munkaszüneti nap lesz. Ezért a Soproni Polgármesteri Hivatal minden részlegében szünetel majd az ügyfélfogadás.

A vöröskereszt soproni és területi szervezete véradásra várja Fertőszéplak polgárait holnap 16.00 és 19.00 óra között az általános iskolában.

Internetes tanfolyamot indít a városi könyvtár augusztusban. A tanfolyamra minden beiratkozott olvasó jelentkezhet személyesen ma és július 1-én hétfőn. A tanfolyam díja 1.000 Ft. A könyvtár július 6. és augusztus 4. között zárva tart. A fiókkönyvtárak ez idő alatt is várják az olvasókat.

A vízminták elemzésének eredménye után továbbra sem lehet belemenni a Tómalomfürdő vizébe - határozott az ÁNTSZ. A népszerű strandot azután helyezték üzemen kívül, hogy több, mint félszáz vendégen kiütések jelentek meg a fürdőzést követően. Dr. Amberger Erzsébet, soproni tisztifőorvos elmondta, hogy a fertőzés oka a kék alga, amely az utóbbi napokban jelentősen elszaporodott a Tómalom vizében. Az algásodás leginkább a felső 30 centiméteres vízréteget érinti, a fertőzést pedig az okozta, hogy a moszatok között sok olyan is volt, amely méreganyagokat termelt. Emiatt alakultak ki a fürdőzők nagy részénél kiütések és további bőrelváltozások. A problémára megoldást csak egy jelentősebb eső jelenthet, mert az átmosná a vízfelület felső rétegeit. Amíg azonban nem lesz csapadék, az ÁNTSZ továbbra sem enged senkit a vízbe, ennek ellenére a vízmű a strandot megnyitja a látogatók előtt

A Kisalföld Volán Rt megváltoztatta a legtöbb helyi busz menetrendjét. További információt a következő telefonszámon kaphatnak az érdeklődők: 313-130, 311-040.

Korábban nem tapasztalt mértékben szaporodtak el a kullancsok a soproni erdőkben. A soproni Lyme szakrendelést április óta 1.600-an keresték fel, míg tavaly, ennek egyharmada volt a forgalom - mondta dr Horváth Zoltán infektológus főorvos. Az erdőben sétálóktól továbbra is fokozott figyelmet kérnek a kullancsveszély miatt.



2002. június 24., hétfő 14:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület