CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Az elmúlt év hasonló időszakához képest huszonöt-harminc százalékkal emelkedett a soproni tűzoltók riasztásainak száma. A lánglovagokat legtöbbször füves rétekhez, erdőkhöz, valamint kiskertekhez hívták. Kovács János alezredes, soproni tűzoltóparancsnok elmondta: sajnos az esetek túlnyomó részében emberi hanyagság okozta a tüzeket, és csak a szerencsének köszönhető, hogy komlyabb erdő-, vagy bozóttűz még nem alakult ki az értékes Sopron környéki erdőségekben. A riasztások számának emelkedése természetesen a rendkívül száraz júniusi időjárásnak köszönhető. A Soproni Tűzoltóparancsnokság tűzgyújtási tilalmat egyelőre nem rendelt el, ennek ellenére mindenkit arra kérnek: fokozottan figyeljenek a tűzgyújtás szabályaira, ellenőrizzék, hogy minden esetben teljes mértékben elaludjon a tábortűz. Emellett a dohányosok figyelmét is felhívják arra: ne dobjanak el égő cigarettacsikket sem a vasúti sínek mellet, sem olyan helyeken, ahol a száraz növényzet könnyen lángra kaphat.

A drogellenes világnapon, holnap 16 órától 24 órás kosárlabdatornát rendeznek a soproni Sportcentrumban. A szervezők 6 fős csapatok jelentkezését várják, nevezni a helyszínen illetve a 06/30-9393-350-es telefonszámon lehet.

Felszámolja a ügyfélszolgálati irodát a Höflányi utcában az ÉDÁSZ Rt. Az intézkedésre azért van szükség, mert a korábbi üzemvezetőség 1400 négyzetméteres területén az iroda fenntartása rendkívül költséges. Az ügyfeleket július nyolcadikától az egyik soproni bevásárlóközpontban várják.

Július elsejétől a valutaváltóhelyek csak valamely bank ügynökeként, idegennyelv tudású alkalmazottakkal és bekamerázott területen működhetnek. Ennek következtében a felére csökkenhet a pénzváltó helyek száma hazánkban.

A GYSEV Rt belföldi vonalain pályaépítési munklatok miatt a következő napokban vágányzárakra lehet számítani. Emiatt néhány vonatnál az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják tovább. A vonatok előbb indulnak, vágányzári menetrend van érvényben. Bővebb felvilágosítás: 517-212.

Több, mint 2100 alkotás érkezett arra a rajzpályázatra, amelyet egy Sopronban élő erdélyi származású házaspár szervezett. A verseny érdekessége, hogy a beérkezés után minden rajzot számítógépre vittek, majd az Internet segítségével zsűrizték azokat. A Hetedhét országon túl című rajzpályázat alkotásait így Magyarországon és a határon túl élő szakértok is értékelhették. Tóth Éva szervező szerint a pályázat elérte célját, hiszen a Kárpát-Medence minden részében meg tudták mozgatni a gyerekeket, akik szebbnél szebb rajzokat küldtek el Sopronba. Az alkotásokból rövidesen vándorkiállítást szerveznek, melyet hazai és határon túli magyar településeken is bemutatnak majd.

Két város hatékony együttműködése nem a szerződéseken, hanem az emberi kapcsolatokon múlik - hangzott el a Sopron-Eisenstadt partnervárosi szerződés aláírási ünnepségén. Az ausztriai Kismarton Sopron hetedik testvérvárosa. Peter Nemeth, a burgenlandi tartományi székhely magyar származású első embere szerint a hatékony együttműködés mindkét városnak előnyös, de egyben szükséges is. Mindkét település a két főváros, Budapest és Bécs között fekszik, a közös fellépéssel pedig jelentős gazdasági előnyöket szerezhetnek. A partnerségi szerződést ünnepélyes keretek között Sopronban is megerősítik majd. A dokumentumot június 29-én a Fő téren írják alá.

A köztisztviselők napja, július 1-e hétfő, munkaszüneti nap lesz. Ezért a Soproni polgármesteri Hivatal minden részlegében szünetel majd az ügyfélfogadás.

A vöröskereszt soproni és területi szervezete véradásra várja Fertőszéplak polgárait ma 16.00 és 19.00 óra között az általános iskolában.

Internetes tanfolyamot indít a városi könyvtár augusztusban. A tanfolyamra minden beiratkozott olvasó jelentkezhet július 1-én hétfőn. A tanfolyam díja 1.000 Ft. A könyvtár július 6. és augusztus 4. között zárva tart. A fiókkönyvtárak ez idő alatt is várják az olvasókat.

Korábban nem tapasztalt mértékben szaporodtak el a kullancsok a soproni erdőkben. A soproni Lyme szakrendelést április óta 1.600-an keresték fel, míg tavaly, ennek egyharmada volt a forgalom - mondta dr Horváth Zoltán infektológus főorvos. Az erdőben sétálóktól továbbra is fokozott figyelmet kérnek a kullancsveszély miatt.



2002. jĂşnius 25., kedd 11:40


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület