CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 8., szerda, Mihály napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Köztisztviselők Napja-Sopron Park átadása-A Nemzeti Könyvtár és a Nemzeti Múzeum-'Az én városom' díjak-Szőlész-borász konferencia

Köztisztviselők Napja. A soproni Városháza Dísztermében a Köztisztviselők Napja alkalmából a városért, a város polgáraiért dolgozókat köszöntötték. Az idén először került átadásra a Koltai Miklósné dr. jegyző által alapított Sopron Közigazgatásáért Oklevél, amelyet Tóth Józsefné szociális ügyintéző, Simon Mária, okmányirodai csoportvezető, Maráz Lászlóné, számviteli és vagyon-nyilvántartási csoportvezető, Rákóczi József sportfelügyelő, Szóka Sándor útügyi ügyintéző és Kőhalmi László vagyongazdálkodási irodavezető vehetett át. A négy éve alapított Thurner Mihály emlékgyűrűt Dr. Becher Rezső közigazgatási irodavezető kapta. Boros László képviselő köszöntőjében kiemelte: a kitüntetés rangját emeli, hogy az a munkatársak elismerését tükrözi. Becher Rezső munkájának alapelveként említette a tisztességet, az egyenességet, az ügyfélcentrikusságot és az új, a korszerű megoldások iránti fogékonyságot. Sopron város köztisztviselői az ünnepséget követően megkoszorúzták Thurner Mihály Városháza előtti szobrát.

Sopron Park átadása . Ünnepélyes keretek között átadták a Sopron Park lakóparkot. Az ünnepségen dr. Gimesi Szabolcs polgármester és Kuslits Tibor városi főépítész mellett, Molnár Róbert a Sopron Park kft. ügyvezetője, projektfelelőse is köszöntötte e megjelenteket. A beruházásról, amely nagyságát tekintve dunántúli viszonylatban egyedülálló Kalmár István a Transelektro Rt. pénzügyi- és kontrolling igazgatója, Papp László, az ÉDÁSZ Rt. Erőmű Szolgáltató kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Kaesz Mihályné a Postabank és Takarékpénztár Rt. Soproni Fiók igazgatója és Molnár Róbert ügyvezető, projektfelelős sajtótájékoztatón számolt be. Az eseményt a Hotel Sopron Borház VINOSSEUM-ban a Millenniumi Bortrezor bemutatása és borkóstoló zárta.

A Nemzeti Könyvtár és a Nemzeti Múzeum Csütörtökön du. 15 órától Nagycenken kerül megrendezésre gróf Széchényi Ferenc méltatására szervezett emlékülés, mely a Nemzeti Könyvtár és Nemezti Múzeum alapításának 200. évfordulójára emlékezik.

A Soproni Képzőművészeti Társaság Sopron szabad királyi várossá nyilvánításának 725. évfordulója tiszteletére meghirdette "Az én városom" című képzőművészeti díjat. A kiállításon, amint arról már írtunk 24 alkotó 34 alkotását láthatja a soproni közönség. A kiosztott díjak mellett június 28-ig a Közönség díjra és a Soproni Képzőművészeti Társaság díjára is lehet szavazni.
A díjakat átadják és a közönség-díjra szavazók között 3 képzőművészeti alkotást június 29-én, 18 órakor sorsolnak ki a Várkerület 19. szám alatti Várkerület Galériában. Kapcsolódó cikk: Várkerület Galéria - Az én városom -

A szőlészet és  a borászat aktuális kérdései Pénteken Sopronban "A szőlészet és  a borászat aktuális kérdései" című szakmai konferencia lesz a Hotel Sopronban, amelynek keretében sor kerül a Megyei Borverseny Eredményhirdetésére. Átadásra kerül a MEGYE FEHÉRBORA ÉS A MEGYE VÖRÖSBORA elismerés, amelyek a következő évben a megyei önkormányzat vendégeinek ajándékaként szerepelnek majd.



2002. június 27., csütörtök 01:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület