CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Városháza  

„Mindenütt jó, de legjobb Sopron!”

    A VOLT

amely 1993-ban az azonos című popkulturális magazinról kapta nevét, az első alkalomtól 2001-ig minden évben - a fesztiválsorozatban elsőként - tavasszal a Soproni Sportcentrumba várta egyre gyarapodó számú vendégseregét. Tavaly áprilisban - a két és félnapos program során - a fesztivál alkalmából jelentősen körbeépített Sportcsarnok kapujára kikerült a "teltház" tábla. Ezért, és a jubileum méltó megünneplése miatt is, a Fesztivál idén új helyszínre költözik.
    Tartalmas nyaralást ígérnek a szervezők, egy mesés helyen. A VOLT új helyszíne az Európa-hírű, páratlan levegőjű és hangulatú soproni Lővérek. A belvároshoz közeli soproni erdő szélén fekvő, kilenchektáros kemping minden bizonnyal a legszebb hazai fesztiválhelyszín. A területen a sátrasoknak szánt helyek mellett néhány száz faházas szálláshely is a VOLTosok rendelkezésére áll majd.
    A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek - a tartalmas program mellett - a Fesztivál infrastrukturális ellátottságára. A kempingben rendelkezésre álló mellékhelységeken túl 90 db mobil WC-t és 4 db mobil tusolókonténert helyeznek el a területen. A teljes kempinget folyamatosan 40 személy takarítja. A területen szelektív hulladékgyűjtő edényeket helyeznek el.

    A hazai zenei élet színe-java felkeresi majd Sopront. Öt szín-padon egyebek mellett fellép Ganxsta Zolee és a Kartel, a Kis-pál és a Borz, a Tankcsapda, az Anima Sound System, Nona, a Heaven Street Seven, a Venus, a Moby Dick, a Quimby, és két olyan nagy visszatérő, mint a KFT és az R-Go. Olyan neves külföldi sztárcsapatok, előadók emelik majd a színvonalat, mint a mexikói Ozomadi, az angol Freestylers, a német DJ Tomekk és Trooper da don, az osztrák Sofa Surfers, az angol DJ Storm és az osztrák Mike Vinyl. A hip-hoptól kezdve a technón át az alternatív vagy rockmuzsikáig itt minden lesz!

„Mindenütt jó, de legjobb Sopron!”
    A VOLT Fesztivál szervezői célul tűzték ki, hogy fő rendezvényük, a Sziget Fesztivál mellett Magyarország második legnevesebb, legjelentősebb ifjúsági eseményévé alakítják a soproni VOLTot.
    A színes és színvonalas programválaszték mellett már az idei évben közel 90 millió Forint értékű reklámkampánnyal hirdetik a tizedik VOLT Fesztivál, amelynek szlogenje: „Mindenütt jó, de legjobb Sopron!”
    A tavalyi, tizennégyezres látogatottság után idén a szervezők 20-25000 vendégre számítanak.
    A korábbi évek tapasztalatai alapján a fesztivál vendégeinek 30%-a soproni és környékbeli, 30%-a Budapestről, 35%-a az ország egyéb területeiről és 5%-a külföldről érkezik Sopronba.
 



 

Nagy Árpád
Fotó: Németh Zsanett



2002. július 04., csütörtök 12:29


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület