CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Az Első Fertő-parti Almáspite Fesztivált rendezik meg szeptember 8-tól Hegykőn. A biofesztiválon a szervezők régi, elfeledett almáspite receptek újbóli felbukkanását is várják.

A soproni önkormányzat megjelentette pályázatát lakossági kezdeményezésű közművek, utak támogatására. A pályázatok beadásának határideje szennyvízhálózat fejlesztésére: szeptember 30-a, egyéb közműfejlesztésre november 30-a. További információ a Városüzemeltetési Irodánál kérhető.

Ma szúnyogirtás várható Sopronban és a környező helységekben, illetve a Fertő tó településein. Ha az időjárás kedvezőtlen, a rovarok irtását 25. 26. és 27-én végzik el.

Megszüntette a bíróság a Globex-ügy első-és másodrendű vádlottjának házi őrizetét. Postáné Vellai Györgyi és Vajda László azonban továbbra sem hagyhatja el Budapest területét.

A kormány 4 milliárd forintnyi támogatást hagyott jóvá a családi gazdaságok fejlesztésére. A pénzből a növénytermesztést, gépvásárlást, építési és ültetvénytelepítési beruházásokat támogatnák. Hétfőtől folyamatosan lehet az igényeket benyújtani.

Ma 16.00 óráig bármelyik, soproni lakóhellyel rendelkező, önmagát kisebbséghez tartozónak valló választópolgár kezdeményezheti: Helyi Kisebbségi Önkormányzat megalakulását. A mai napig a német és a roma kisebbségtől érkezett ilyen igény a soproni Igazgatási Irodához. (További információ és a kezdeményezéshez szükséges nyomtatvány kérhető: Helyi Választási Irodánál, T: 311-902; )

Holnap 15.00- 17.00 óra között Egyházasfalu segítőkész polgárait várják véradásra az általános iskolában. Szerda délután a sopronkövesdi Autoliv munkatársai adnak vért,a Vöröskereszt helyi szervezete pedig városi véradó napot tart a soproniaknak július 25-én csütörtökön 10.00-16.00 óra között a Vérellátó Intézetben.



2002. július 22., hétfő 13:30


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület