CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Közműcsatorna-szerelés-Közműalap: önkormányzati pályázat-Frigyes-napi mulatság-Csökkenhet a szőlő felvásárlási ára

Közműcsatorna-szerelés folyik a konferencia-központ építésénél július 26-28 között. A munkálatok alatt a Templom utca zárva lesz, ideiglenesen a Városház utcát nyitják meg a forgalom előtt.

Közműalap: önkormányzati pályázat. Szennyvízcsatorna építésre szeptember 30-ig, egyéb közműberuházásra novenber 30-ig igényelhetnek támogatást soproni lakóközösségek. A Soproni Önkormányzat idei közút- és közműfejlesztésekről szóló pályázata szennyvíz-, és csapadékvíz-csatorna, valamint járdaépítésre, a város költségvetéséből elkülönített alapokból biztosít támogatást az azt igénylőknek.

Frigyes-napi mulatság Fertőrákoson A Fertőrákosi Vendégvárók Egyesület jóvoltából idén is megrendezték a Frigyes-napi mulatságot.
Tavaly a Fertőrákosi Vendégvárók Egyesülete egy fa szobrot faragtatott. Az alkotás Friedrich v. Chreuzpeck, Frigyes lovagot, a település szülöttjét személyesíti meg, aki Fertőrákosi Frigyes néven, a 13.-14. században Nagy Lajos király udvarában híres bajvívóként szolgált. – tájékoztatta a résztvevőket Szentesi Ervin, az egyesület elnöke
-Terveink szerint a szoboravatás emlékére minden évben kulturális rendezvényt szervezünk Fertőrákos szívében. Idén a Fertő-parti Kulturális Egyesület tagjai bevonásával sikerült megvalósítani elképzeléseinket. Gondolkodunk rajta, hogy a jövőben a focipálya mellett pihenőparkot alakítunk ki, ahová a rendezvényeket ki lehet vinni a forgalmas főútról”- vélekedett Palkovics János polgármester – Reményeink szerint, ha több programot biztosítunk az itt élőknek és az ide utazóknak, akkor jelentősen bővül Fertőrákos idegenforgalma.
A rendezvényre látogatók a rákosi borok és a csapolt sörök mellett megtekinthették az Alpok Képzőművészeti Egyesület kiállítását és a környező települések kórusai, táncosai és zenekarai előadását.
Betuker Botond

Csökkenhet a szőlő felvásárlási ára Bár még nincsenek biztos árak, valószínűsíthető, hogy csökken a szőlő kilónkénti ára. A Kisalföld értelüsései szerint az Egervin huszonkét–harminckét forintos felvásárlási árat ajánlott a termelőknek a szőlő kilójáért. Sopronban a két legnagyobb felvásárló még nem tudott biztos összeget mondani.
Molnár Tibor, a Soproni Hegyközségek Tanácsának elnöke szerint az eladatlan, becslések szerint legalább 20 ezer hektoliternyi soproni borkészlet lefelé nyomja az árakat, amelyek már eddig is súrolták a kritikus határt.
- Egy hektár szőlő megművelése 500 ezer forintba kerül, míg például ugyanennyi területű búzáé 360–380 ezerbe. Ahhoz, hogy a termelő legalább veszteséges ne legyen, 45–50 forintos kilónkénti árat kell elérnie. A probléma csak állami beavatkozással – lepárlással, sűrítmény készítésével, exporttámogatással – oldható meg. Mert uniós csatlakozásunk előtt az nem lehet megoldás, hogy feladják a termelők és esetleg kivágják a szőlőket - nyilatkozta a Kisalföldnek az elnök.



2002. jĂşlius 24., szerda 00:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület