CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Tárlat a Terror Házában
Az 1989. augusztusi Páneurópai Pikniket, a határáttörést és az azt követő eseményeket idézi fel a Terror Háza múzeumban múlt szerdán megnyílt első időszaki kiállítás. A budapesti tárlatot Szájer József, az Országgyűlés alelnöke nyitotta meg.

Kapuvári gulyásfőző verseny
A IV. Kapuvári Napok egyik látványos eseménye lesz holnap a gulyásfőző verseny. A versenyzőket és az érdeklődőket a szervezők a sportpályára várják.

Bormúzeum
Nyugat-Dunántúl első bormúzeuma a kőszegi öregtorony pincéjében nyílt meg. A gyűjteményben ezerötszáz palack ital található, a helyi borászok emlékborai mellett hazai és külföldi borvidékek különlegességei is.

Záborszky alkotásai
Záborszky Gábor képzőművész gyűjteményes kiállítása szeptember közepéig látható a győri Városi Képtárban (Esterházy-palota). Az érdeklődők a tárlatot hétfő kivételével 10-18 óráig láthatják.

Évforduló
Száz éve, augusztus 2-án halt meg Csornán Laky Demeter pedagógus, író, műfordító. A szabadságharc bukása után nyolc évi börtönre ítélték, de 1854-ben kegyelmet kap. A premontrei rend csornai házában élt, volt a rend kormányzó-perjele is. Az első magyar nyelvű poétika szerzőjeként ismert.

Szeptemberi avatás
Elkészült Oroszországban a második világháborúban elhunyt magyar katonák legnagyobb sírkertje. A rudkinoi temetőt szeptemberben avatják fel.

Veszély az utakon
Augusztus közepéig tart az őzek násza. Az országos vadászati védegylet a gépjárművezetőket ott is figyelmesebb vezetésre inti, ahol vadveszélyt jelző tábla nem figyelmeztet az óvatosságra.

Változás
Leváltották a nyugat-dunántúli regionális idegenforgalmi bizottság éléről Majthényi Lászlót. A bizottság új vezetője Patyi Elemér lett.

Állatvédelem
Mosonmagyaróváron befejeződött az állatok szeretetére nevelő, a védett fajok megfigyelését szolgáló nemzetközi ifjúsági tábor. Részvevői ellátogattak a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba, Lébénybe és Nagycenkre is.

Zárva a Templom utca
Július 26. és 28. között közműcsatorna-szerelési munkák miatt a soproni Templom utca zárva lesz. Ideiglenesen a Városház utcát nyitják meg a közlekedők előtt.

Az aratás vége
Befejezéshez közeledik az aratás a megyében. A szakemberek szerint a gabona mennyisége kevesebb lesz á korábbi évekhez képest, a minőség viszont jó.



2002. július 26., péntek 14:23


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület