CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Újabb kosárlabda Magyar Kupa mérkőzések

MAGYAR KUPA KOSÁRLABDA MÉRKÕZÉSEK:
EUROSTAR BUDAPEST - SOPRONI ÁSZOK KC 79:73 (39:46)
 
 

A Magyar Kupában a legjobb négy közé jutásért folytak a küzdelmek, melyek sorában a Soproni Ászok KC NBI A csoportjában játszó, de tartalékos csapata az NBI B csoportjában nem is az élvonalba tartozó Eurostar ellen lépett pályára. Az elsõ félidõben úgy látszott, hogy a vendégek simán nyernek, hiszen végig vezettek, és a 13. percben 28:19-et mutatott az eredményjelzõ. Sajnos, a második félidõben nagyot fordult a játék képe, és a 28. percben már 58:53-ra a fõvárosiak vezettek. Alexéék derekasan harcoltak, hogy a maguk javára fordítsák az eredményt, így a végjáték nagyon izgalmasan alakult. 22 másodperccel a befejezés elõtt 75:73-ra vezettek a hazaiak, amikor a soproniaknál volt a labda. Sajnos, nem sikerült a kosárszerzés; még több alkalmuk is lehetett volna az egyenlítésre, ez azonban elmaradt. Ez azt jelenti, hogy a február 13-i soproni visszavágóra 6 pontos elõnnyel érkezik az Eurostar, ami azonban, bízunk benne, az összesítésben kevés lesz, és az Ászok kerül a legjobb négy közé.

Eurostar: Puskás 2, Cseszlai 2, HARTVICH 24/12, Báder 18/6, FÜLÖP 14, Cs: Sebõk 6, Kecskés 2, HORVÁTH Á. 11/9. Edzõ: Mészáros István.
Soproni Ászok: Lakatos 12/6, MÉRÉSZ 15/9, ALEXE 25/12, Stan 11, Csaplár-Nagy A. 4, Cs: Sallay 6. Edzõ: Goran Miljkovic.

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - BEAC 59:50 (29:29)
 
 

Ez már a második mérkõzés volt a legjobb négy közé jutásért, az elsõt a soproniak 17 ponttal megnyerték. Ez a találkozó már csak formaság volt, de ahogy lezajlott, az nagyon kedvezõtlen formát mutatott. Igaz, Bakai sem játszott sérülés miatt, de ez sem lehet magyarázat a kiábrándító játékra. A hazai magassági fölényt a vendégek nagy lelkesedéssel és rutinnal ellensúlyozták. Az egész elsõ félidõben egyenrangúak voltak a rengeteg hibát felvonultató játszadozásban. A félidei edzõi "dicséret" után egy 8:0-s sorozattal biztosították a soproniak a biztos vezetést. A késõbbiekben sem volt sok öröme a gyér számú nézõnek. Talán egyetlen örömük az volt, hogy nem kellett belépõdíjat fizetni. Úgy látszik, a Postás-vezetõk elõre sejtették, mi vár a nézõkre ma este. Ez is azon találkozók közé tartozott, amit gyorsan el kell felejteni, és annak örülni, hogy a Postás a mutatott játéktól függetlenül bejutott a Magyar Kupában a legjobb négy csapat közé.

Soproni Postás: Englert 5, Veres M. 6/6, FODOR 14, AMBRUS 14, BÍRÓ 13, Cs: Ördög 4, Németh Á. -, Hadarics 3. Edzõ: Meszlényi Róbert.

BEAC: Fekete 3/3, Deutsch 2, BÍRÓ 15, Agonás 5, KLUCSIK 10, Cs: Horváth Zs. 4, Bagoly 7/3, Veres M. 4. Edzõ: Tapodi Péter.

Tvordy György



2000. január 27., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület