CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Nemzetközi Kelet-Nyugat Ifjúsági Tábor Fertődön - Segített a Szent Vitus Alapítvány - Megjelent a VÁRhely - Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor-Véleménykérés Sopron gazdaságpolitikájáról

Nemzetközi Kelet-Nyugat Ifjúsági Tábor Július 26.- augusztus 12. között Magyarországon először Győr-Moson-Sopron megye, azon belül is Fertőd ad helyet a Nemzetközi Kelet-Nyugat Ifjúsági Tábornak, mely az 1987. óta rendszeresen megrendezett táborok között a 15.
A Porpáczy Aladár Középiskola Kollégiumábn 10 nemzet 17-23 év közötti fiatalja, összesen kilenvcenhárman tevékenykednek zenei, tánc- és színházi műhelymunkában. Az együttlét ezáltal is hozzájárul a különböző kultúrák, nyelvek és vallások közti különbségek leküzdéséhez, azok áthidalásához és a közös vonások felfedezéséhez. Ehhez nyújt szép hátteret Fertőd és környéke, mely történelmi emlékeivel, természeti kincseivel méltó helyszínt biztosít a közös munkának.

Segített a Szent Vitus Alapítvány A Soproni Egészségügyi Gyermekotthon udvari teraszának térburkolata valósulhatott meg, valamint több ajándékot is kapott az intézmény a Szent Vitus Halmozottan Sérültekért Alapítványtól. A soproni átadási ünnepségen a  jelen volt Firtl Mátyás a megyei közgyűlés alelnöke, aki Reinitz Antalné megbízott intézményvezetőhöz hasonlóan köszönetet mondott az adományért. Koncz Józsefné a Szent Vitus Alapítvány elnöke elmondta, megalakulása óta 36,5 millió forint értékben több mint húsz szociális és egészségügyi intézményt támogatott a szervezet.

Megjelent a VÁRhely művészeti, irodalmi folyóirat 2002. évi 1-2 összevont száma. A 192 oldalas kiadványban a közelmúltban elhunyt Varga Domokosra  Sarkady Sándor emlékezik. Varga Domokos írása mellett Kerék Imre versei, versfordításai, szülőföldjét idéző vallomása, Dér Endre, Ross Károly elbeszélése, Lénárd Sándor, Csulak Ervin emlékiratai olvashatók. A Tükör és Ablak -ban ezúttal a közelmúltban bemutatott Laudatio Scarbantiae – Soproni József partítúrája és Sarkady Sándor verse – szintén helyet kapott. Közelkép, Évnegyed, Premier, Emléklapok, Olvasónapló - a VÁRhely jól ismert fejezeteiben további tartalmas, irodalmi élményt jelentő, vagy soproni kultúrális, közéleti eseményekhez kapcsolódó olvasmányt talál az olvasó. A szám képei ezúttal Mészáros György fetőművész alkotásai, az olaszországi Avasinis falu temploma mennyezetképének vázlataiból, tanulmányképeiből, kartonrészleteiből, amelyek mintegy illusztrációként is szolgálnak "Dzsorzsóval, a falu festőjével" készített beszélgetéshez.

Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor A fennállása tizedik évfordulóját ünnepelte a Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor. Nagy érdeklődés kísérte vasárnap a Fertő tó vidékének néhai híres festőművészéről elnevezett képzőművészeti tábor idei alkotásaiból rendezett tárlat megnyitóját Sarródon. A kultúrműsorral egybekötött alkalmon a művész özvegye, Katica néni mondott köszöntőt. Ferenczi Józsefné – aki a kezdetek óta végtelen lelkesedéssel és alázattal szolgálta a képzőművészet ügyét – az elmúlt évtized eredményeiről szólva hangsúlyozta: az idők során a résztvevők közül többeknek sikerült kibontakoztatniuk tehetségüket, szép sikereket érve el külföldön és idehaza egyaránt. Ezt követően a nyilvánosság előtt – korára való hivatkozással – a művészeti kurzus jövőbeni vezetését leányára, Rujavecné Ferenczi Katalinra hagyományozta, aki a legutóbbi években fontos szerepet játszott a tábor létrejöttében (Kisalföld)

Véleménykérés Sopron gazdaságpolitikájáról Az elmúlt négy év helyi történéseivel kapcsolatosan kérdezi meg a vállalkozók és az adófizető választók véleményét a Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara, a Sopron és Vidéke Ipartestülete és a Soproni Borvidéki Hegyközségi Tanács. 1998-ban "Igények és elvárások az 1998. évi önkormányzati választásokon Sopronban megválasztásra kerülő új képviselőtestület gazdaságpolitikájával" címmel, 12 pontos állasfoglalásban megfogalmazott igények teljesítésével, megvalósításaival kapcsolatban várják a soproniak véleményét és értékelését. A kérdőívet kamarai rovatunkban mi is hamarosan közzétesszük.



2002. augusztus 01., csütörtök 16:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület