CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Fekete Madonna búcsúja Kópházán - Kempteni Ünnepi Hetek - Kinyitott a városi könyvtár - Kéthetes tábor Fertőszentmiklóson - Művészetek Völgye - Megnyílt a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem

Fekete Madonna búcsúja Kópházán A kóházi Fekete Madonna búcsúját tartják augusztus 15-én és 18-án Kópházán. Augusztus 15-én reggel 8 órakor német nyelvű, 9 órakor horvát, fél 11-kor pedig magyar nyelvű misére várják a híveket. Augusztus 18-án vasárnap 9 órakor horvát, fél tizenegykor magyar nyelvű misék lesznek.

Kempteni Ünnepi Hetek Augusztus tizedikén kezdődnek Kemptemben, Sopron egyik németországi testvérvárosában a hagyományos Kempteni Ünnepi Hetek. Az eseményen részt vesz a soproni önkormányzat öttagú küldöttsége is, amely Dr. Gimesi Szabolcs polgármester vezetésével a kempteniek meghívására utazik a testvérvárosba. Sopron kultúráját a Juventus-fúvószenekar és a Lajtha László Néptánccsoport mutatja majd be Kemptemben.

Újra nyitva a soproni városi könyvtár. Egy hónapos leltározás után augusztus 5-étől újra a megszokott nyitvatartási rend szerint látogatható a Széchenyi István Városi Könyvtár.
Hétfőtől szombatig naponta 10-18 óra között, szombaton 9-től 12-ig tart nyitva, szerdán és vasárnap zárva van a Pócsi u. 25 szám alatti könyvtár. A Rozália utcai Kurucdombi Fiókkönyvtár augusztus 20-ig zárva tart, a szerdánkénti Nyugdíjasklub rendezvényeit változatlanul megtartják.

Kéthetes tábor Fertőszentmiklóson A helyi önkormányzat, a Máltai Szeretetszolgálat, az Egészségügyi Központ és az egyházközség támogatásával immár hatodik alkalommal került megrendezésre az országos hírű, fertőszentmiklósi Kéthetes Tábor. A főként általános iskolásokat foglalkoztató rendezvény keretében gyöngyszövéssel, rajzolással, ragasztással, varrással, sportolási lehetőséggel és egyéb képességfejlesztő tevékenységgel ismerkedhettek meg a gyerekek. – nyilatkozták Istvánffy Miklósné és Horváthné Ábrahám Eszter táborvezetők. A tábor közös imával indult, ahol a helyi Tisztelendő úr a közösség ápolására, egymás tiszteletére, magatartási szokásokra és a helyes beszédre hívta fel a fiatal táborlakók figyelmét.
A két hét folyamán különböző szervezetek előadásait, bemutatóit kísérhették figyelemmel a résztvevők. Ott jártunkkor szemügyre vehették a rendőrség és a határőrség által bemutatott fegyvereket is. A tábor egy nagy beszélgetéssel ért véget, ahol közösen értékelték az elmúlt két hetet.
 Betuker Botond

Művészetek Völgye A Művészetek Völgyének mintegy 800 programja legalább 180 ezer látogatót vonzott az elmúlt tíz napban - nyilatkozta Márta István vasárnap, az összművészeti fesztivál zárónapján az MTI-nek. Anyagilag, azonban  nem volt sikeres a Művészetek Völgye - szól a tudósítás.

Megnyílt a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem Megnyílt hétfőn Szombathelyen a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem, amelynek kurzusain hatvan magyar és húsz külföldi hallgató vesz részt. A 35. alkalommal megrendezett programon a globalizáció és a lokalitás kapcsolatáról, a globalizáció pozitív és negatív hatásairól, a helyi identitás megőrzésének lehetőségeiről hallhatnak előadásokat a résztvevők. (MTI nyomán)



2002. augusztus 06., kedd 12:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület