CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Eisenstadti Klasszikus Zenei Fesztivál koncertje - Fertőd: Lélekvarázs - Amerikaiak Lisz nyomában - Mühl Aladár képeket keresnek - Internet Fertődön - München: Németh Roland sikere

Eisenstadti Klasszikus Zenei Fesztivál koncertje Sopronban vendégszerepeltek az Eisenstadti Klasszikus Zenei Fesztivál, – amerikai és európai országokat képviselő – résztvevői. A 130 tagú – erre az alkalomra, a zenei kurzus idejére összeállt  együttes – Haydn Teremtés című oratóriumát nagy sikerrel adta elő a soproni evangélikus templomban.

Fertőd: Lélekvarázs A XV. Nemzetközi Ifjúsági Tábor résztvevői minden érdeklődőt szeretettel várnak augusztus 11-én, vasárnap este 19 órakor kezdődő, Lélekvarázs című zenés előadásukra, Fertődön, az Esterházy kastély dísztermébe Az ingyenes előadás az érdeklődőket a zene, a tánc, a nevetés és a lélek világába kalauzolja el."

Amerikaiak Liszt nyomában Liszt emlékhelyeket járt végig az az Egyesült Államokból érkezett húsztagú, zenetanárokból és zenekekedvelőkből álló társaság. Bécs, Budapest, Kismarton után Sopronban is felkeresték azokat a helyeket, ahol a híres zeneszerző megfordult. A soproni kétnapos tartózkodásuk alatt, az Adam Wibrowsky vezette kutatócsoport azt is értékelte, hogy Sopron a zeneszerző nagyságához méltóan ápolja Liszt Ferenc emlékét.

Mühl Aladár képeket keresnek November 14-én lenne száz esztendős Sopron halhatatlan festője, Mühl Aladár. Sopron festőművészének özvegye életmű-kiállítást szervez. Mühl Aladár 1926 és 1981 közötti munkásságát felölelő tárlatának méltó helye a Festőteremben lenne, ahol, a Kisalföld szerint Tengerdi Antal alpolgármester és Sulyok Gabriella grafikusművész nyitná meg a jubilkeumi tárlatot.
Mühl Aladár képeit sohasem katalogizálta, ezért sok képről nem is tudott, hogy hol és kinek a tulajdonában van.
Ezért a tárlat megszervezéséhez és az életmű felméréséhez Mühl Aladárné, Lonci néni kéri, hogy mindazok, akiknek Mühl kép van a birtokukban  jelezzék, a 99/312-420 -as telefonszámon.

Internet Fertődön A Fertődi Városi Könyvtár augusztus 21-től 20 órás ingyenes internetes tanfolyamot indít. A tanfolyam elvégzését követően a résztvevőknek ingyenes internetezési lehetőséget biztosít a könyvtár.

Németh Roland sikere Münchenben megkezdődtek az atlétikai EB. küzdelmei. A férfiak 100 méteres síkfutásában a soproni Németh Roland 10,25-öt futott, és előfutamából győztesként került tovább.W.F.
 



2002. augusztus 07., szerda 11:12


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület