CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Észlelőhétvége - Könyvtári nyitvatartás - Molnár: Liliom - Emlékezés Szigethy Attilára - Fertő-tó átúszás - Hegykő: vigasságok - Debrecen: Europa Nostra kiállítás - Sport: Végveszélyben a Postás

Észlelő hétvégét tart ma a Muck-on a Stella Egyesület. Az “Észlelő hétvége” az 500 m magas Muckon közös, távcsövekkel történik, ahol a Stella vendégei is megcsodálhatják a fényszennyezéstől mentes égbolt objektumait. Itt nyílik igazán lehetőség a csillagászat “megtanulására”. A Stella Egyesület csillagászatban jártas amatőrtagjai készséggel mutatják be az égi pompát. Az észlelések napnyugtakor kezdődnek. Találkozó: a helyszínen.
FONTOS! Az észlelés a szabadban töltött több órás tartózkodás, így az ennek megfelelő öltözködést tartsuk szem előtt!
Augusztus 17-én, megbeszélésre és távcsöves bemutatóra várja a csillagászat után érdeklődőket a Stella. A “Megbeszélés” az egyesület rendszeres találkozója, ahova vendégeket is szeretettel várnak a Britannia kávézó (Rákóczi utca, a Cipészkellék bolt mellett), ideje: 18.00 óra.
A Távcsöves bemutató” főként a város polgárainak és vendégeinek nyit lehetőséget a városi fényözönben is látható objektumokról (főként a Hold és a látható bolygók). Helye: Várkerület (a Pannónia szálló közelében), ideje: 20.00 óra.
További információk a stella@sopron.hu vagy a 06 30 266 6845-ös telefonszámon.

Könyvtári nyitvatartás A Széchenyi István Városi Könyvtár ma 10-18 óra között tart nyitva. A könyvtár augusztus 17-én 9-12 óra között látogatható, míg augusztus 19 és 21 között zárva lesz a Pócsi u. 25. szám alatti könyvtár.

Molnár Ferenc Liliom című darabját mutatják be azok a soproni fiatalok, akik másfél évvel ezelőtt a középiskolásoknak meghirdetett Rögtön Színházi Fesztiválon első helyzést értek el. A Salamon Suba László rendezésében megvalósuló előadást augusztus 12-én, 13-án, 15-én és 16-án 20 órai kezdettel a soproni Bányászati Múzeum udvarán tekinthetik meg a nézők.

 Emlékezés Szigethy Attila halálának évfordulóján megemlékezést tart a megyei önkormányzat. Hétfőn, augusztus 12-én 12 órakor Sopronban a Hűségzászlónál, majd ezt követően a Sopronkőhidai  rabtemetőben, 17 órakor pedig  Kapuváron a Kossuth utcában emlékeznek a mártírra.

Első nemzetközi Fertő-tó átúszás Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal Fertő-átúszást tervez a soproni Boninsegna Ferenc. Csütörtökön, augusztus 15-én délelőtt 10 órakor kell majd a Fertőbe ugrani mindazoknak, akik a fertőrákosi strandtól a fertőmeggyesi kikötőig tartó távon szeretnék magukat kipróbálni. Eső esetén augusztus 22-én rendezik meg az első nemzetközi Fertő-tó átúszást.

Hegykői vigasságok kezdődnek augusztus 10-én, szombaton délután 2 órakor. A nyitó napon fúvószenekar, tandem-bemutató, szabdtéri sütés-főzés mellett esti tűzijáték is szórakoztatja majd a közönséget. A rendezvénysorozat, amely augusztus 15-éig tart minden korosztálynak szól: bábszínház, karate-bemutató, népzene, pop-rock együttes, filmslágerek és dixiland várja a Hegykőre látogatókat.

Falu- és Városvédők országos találkozója zárult augusztus 9-én Debrecenben. A rendezvényen Az Europa Nostra-díjas alkotások Magyarországon című vándorkiállítást dr. Winkler Gábor egyetemi tanár nyitotta meg. A Budapesti Városvédő Egyesület kiadásában megjelent A példa ereje könyv bemutatójára is sor került. A könyvben megtalálható a tavaly díjat nyert fertődi Esterházy-kápolna  
Végveszélyben a Postás kosárlabda csapata A Magyar Posta Rt. úgy döntött, hogy gazdasági nehézségei miatt a jövőben nem támogatja az élsportot, a profi sportot. Ez azt jelenti, hogy a postás gazda nélkül maradt, nincs főszponzor. Az egyesületnek augusztus 26-ig megoldást kell találnia, amennyiben ez nem sikerül, a működést beszüntetik. W.F.



2002. augusztus 10., szombat 10:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület