CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Golsban ünnep a vásár

Augusztus 9-18 között várja látogatóit a 35. Golsi Pannonia 2002. Vásár és Népünnepély

Fúvószene köszönti a bejövőt, nyitás előtti sürgés-forgás, minden készen áll, Matthias Achs polgármester pedig jó szomszédként üdvözöl.
Az első, a hivatalos megnyitót megelőző napon már tízezer látogatót vonzott a golsi vásár, ahol valóságos kiállítás-város fogadja a látogatót. Ausztria keleti régiójának egyik legjelesebb rendezvénye a Golsi Pannonia Vásár és Népünnepély.

Matthias Achs polgármester fogadja a vásár vendégeit

A harmincöt évvel ezelőtt eredetileg helyi borkóstolót szerveztek a golsiak, amelyet aztán idővel fokozatosan egészítettek ki több gazdasági ágazat, vállalkozás termékeinek és szolgáltatásainak bemutatójával. A folyamat természetes velejárójaként a környező települések, majd a régió áru- és szolgáltatáskínálatával bővült a paletta.

Musikverein Bauernkapelle Gols

Építőanyag, belsőépítészeti termékek, bútorok, háztartási eszközök, ruházat, járművek – közöttük csodaautók –, mezőgazdasági gépek, játékok, szóval minden-minden megtalálható és természetesen, mint a jó vásárban, megvehető. A vidék borait bemutató borsátor, a borkirálynő által kínált legjobb borokkal, külön sörsátor, étel-ital, és folyamatos, – minden műfajt és stílust felvonultató – minden korosztálynak szóló műsor várja a vendégeket a vásár területén. A kiemelkedő események mellett az apróbb részletek is figyelemre méltóak; fiataloknak szánt Aréna, kisállat-bemutató egészíti ki a programajánlatot

A tartományfőnök és a közlekedési miniszter is jelen volt a jubileumi megnyitón

A borvidékek bemutatkozásával és a hagyományos vásárral – amelyre a minőség és elfogadható ár egyaránt jellemző – a szervezők szerencsésen ötvözték a nemzetközi sztárokat felvonultató nyári kulturális fesztivált és a mindenféle forgó, pörgő, rázó, szédítő és kábító, sipító és vijjogó hangot adó szerkentyűvel felszerelt vidámparkot.

- Ausztriában azon kevés rendezvények közé tartozik a golsi, ahova évről évre egyre többen látogatnak el - mondja nem kevés büszkeséggel Mattias Achs polgármester. A jelenlegi kettőszáznegyven kiállítónál akár jóval több is lehetne, de a golsiak a minőség megőrzését tartják a legfontosabbnak, ezért a jelenleginél nagyobb számú kiállítót nem fogadtak, ezt pedig azért tehetik meg, mert a vásárt a község szervezi, így elkerülhető, hogy egyéni érdekek kerüljenek a közösségiek elé - magyarázza készségesen a polgármester.
Azok az idők is elmúltak már, amikor a magyarok közvetlenül a határnyitást követően különvonatokkal mentek nézelődni a vásárba. Ma már a Szlovákiából érkezettek mellett a magyar kiállítók is jelen vannak a rendezvényen.
Az ünnepen már évek óta közösen lépnek fel magyar, szlovák és helyi osztrák együttesek, a szervezők ezzel is az Európára jellemző új folyamatokat szeretnék hangsúlyozni. A 35. Golsi Pannonia Vásár és Népünnepély megnyitójára a jeles osztrák politikusok és közéleti személyiségek és a Szlovákiából érkezett vendégek mellett jelen volt Sopron város alpolgármestere dr. Payer Erzsébet.
- A hatékony régiós együttműködés híve vagyok -mondta búcsúzóul Matthias Achs - a múltunk közös volt, a közös jövőnk is szép lesz, közösen tennünk kell ennek érdekében.

B.T.É.



2002. augusztus 11., vasárnap 23:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület