CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

53. Kempteni Ünnepi Hét - Rönktolás Sopronból Miskolcra - XV. Soproni Sörnapok - Könyvtári nyitvatartás – Nyelvi tábor Zsirán - Megyei Ünnepi Közgyűlés - Amerikai kosarast tesztel a Soproni Ászok

53. Kempteni Ünnepi Hét Kemptenben megnyílt az 53. Ünnepi Hét rendezvénysorozat, amelyen a kulturális- és sportprogramok mellett gazdag kínálatot felvonultató vásár is megnyitotta kapuit. Az Ünnepi Hét megnyitóján jelen volt a Dr. Gimesi Szabolcs polgármester vezette soproni delegáció is. Kempten 1987 óta Sopron testvérvárosa, a két város további együttműködéséről a delegáció tagjai további konzultációkat folytattak.

Rönktolás Sopronból Miskolcra Nyugat-Magyarországi Egyetem soproni parkjából Miskolcik tolják diákvirtusból azt a tölgyfa rönköt, amellyel augusztus 12-én, szakadó esőben az egyetem parkjából indultak útra a soproni diákok, akik a tervek szerint augusztus 30-án érnek célba a – Miskolci Egyetem bányászhallgatóihoz – a farönkkel. A miskolci egyetemisták 1989-ben diákvirtusból csillét hoztak Sopronba, ennek viszonzása a mostani gesztus. Ihárosi Péter, a kar hallgatói önkormányzatának elnöke és valétaelnök elmondta, hogy a rönktolás jubileumi évfordulókhoz is kötődik: 240 éve emelte Mária Terézia akadémiai rangra a selmeci bányatisztképző  iskolát és harminc esztendeje, hogy a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetem és a Miskolci Műszaki Egyetem hallgatói a közös, selmeci diákhagyományokat felelevenítették.

XV. Soproni Sörnapok Tizenötödik alkalommal rendezi meg a Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. a Soproni Sörnapokat. Szombaton a Plaza területén nyílik meg és négy napon keresztül várja a szórakozni vágyókat a rendezvény. A Sörnapok alatt Brau Union Hungária Sörgyárak.Rt. támogatásával az Anger-réten Soproni Ászok kispályás labdarugótornát rendeznek 144 csapat részvételével.

Könyvtári nyitvatartás: Augusztus 17-én, szombaton 9-12 óra között tart nyitva a Széchenyi István Városi Könyvtár. Augusztus 19-én és 20-án a Nemzeti Ünnepen, valamint augusztus 21-én, a szerdai szünnapon zárva lesz a könyvtár.
 
Nyelvi tábor Zsirán 14. alkalommal rendezik meg Zsirán azt a kétnyelvű nyári tábort, amelynek 49 résztvevője magyarul és németül egyszerre és egymástól tanul az együtt eltöltött egy hét alatt. Harminc zsirai és tizenkilenc Lutzmannsburg-ból érkező résztvevő nyolc pedagógus társaságában augusztus 19-én kezdi meg a közös táborozást. Gazdag program várja a résztvevőket, amelyben kőszegi és velemi kirándulás is szerepel. A tábor jelszava: "Szomszédaink nyelvét tanuljuk - Wir lernen die Sprache unseres Nachbarn"

Megyei Ünnepi Közgyűlés A Győr-Moson-Sopron-Megyei Önkormányzat ünnepi közgyűlésére, a megye településeinek zászlós menetére, a megyei kitüntető cím és kitüntető díjak ünnepélyes átadására kerül sor augusztus 17-én Győrben. A koszorúzási ünnepséget és ökumenikus istentiszteletet követően az Ünnepi Közgyűlésen átadásra kerülnek a Győr-Moson-Sopron megye Szolgálatáért díjak a közoktatási, sport, védelmi-rendészeti, kulturális, sajtó, egészségügyi és környezetvédelmi tagozatban.  

Amerikai kosarast tesztel a Soproni Ászok Az Origo internetes portál értesülései szerint a férfikosárlabda-bajnokság A-csoportjába felkerült Soproni Ászok keretébe, a hátvédposztra próbálja ki Demarco Minor nevű amerikai kosarast a sörgyári csapat szakvezetése.



2002. augusztus 14., szerda 10:29


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület