CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Önkormányzati Választás 2002.  

Bemutatkoznak a Fidesz és a Polgári Összefogás képviselőjelöltjei

Amint arról a közelmúltban beszámoltunk, augusztus 16-án mutatta be a Fidesz és a Polgári Összefogás polgármesterjelöltje a soproni polgári oldal képviselőjelöltjeit, akiket ezúttal olvasóink is megismerhetnek.
 

Dr. Molnár Ágnes
polgármesterjelölt, képviselőjelölt
7. sz. választókerület
Rákosi u., Pozsonyi u. Sopronkőhida és környéke
46 éves gyermekorvos, a Fidesz és a Polgári Összefogás polgármesterjelöltje. Fia, Ákos orvostanhallgató. A Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szerzett diplomát, 1995-ben csecsemő- és gyermekorvostanból szakvizsgázott. 1980-tól a Soproni Állami Szanatórium, később a kórház gyermekosztályán dolgozott, majd több éves háziorvosi tevékenység, illetve magánpraxis következett. Férjével közösen néhány éve idegenforgalommal, kereskedelemmel és vendéglátással foglalkozó céget hozott létre. Dr. Szájer József országgyűlési képviselő legutóbbi sikeres választási kampányának vezetője, mellette jelenleg a képviselői titkári feladatokat látja el.

Dr. Ifj. Arszin Miklós
1. sz. választókerület
Belváros és környéke
30 éves jogász, 1998 óta választókötzetének, a történelmi belvárosnak önkormányzati képviselője, az Egészségügyi és Szociális, valamint a Jogi bizottság tagja. Lokálpatrióta soproni családban született, pályaválasztásában nagyapja és édesapja példáját követte. A Széchenyi István Gimnáziumban érettségizett. A budapesti Államigazgatási Főiskola elvégzése után a Janus Pannonius Tudományegyetem Jogi Karán szerzett jogász diplomát. 1998 és 2001 között dr. Szájer József országgyűlési képviselő személyi titkáraként tevékenykedett. Jelenleg édesapja ügyvédi irodájában dolgozik ügyvédjelöltként, s jogi tanácsadóként továbbra is segíti a város országgyűlési képviselőinek munkáját. A Fidesznek 1989 óta tagja.

Horváth Zoltánné
2. sz. választókerület
Deaák tér és környéke
47 éves művelődészszervező, tanár, a Pro Kultúra Sopron Kht. kulturális igazgatója.
Egy főiskolás fiú édesanyja. 
A József Attila Gimnáziumban érettségizett, majd a Szombathelyi Tanárképző Főiskola ének-zene népművelés szakán szerzett diplomát.
1997 óta dolgozik a város közművelődési intézményeiben; jelenlegi munkaköréban a Soproni Tavaszi Napok és a Soproni Ünnepi hetek rendezvényeit szervezi. Az önkormányzat Kulturális és Idegenforgalmi Bizotságának munkájában külső szakértőként vesz részt. A Fidesznek 1993 óta tagja, 1997 óta a soproni szervezet alelnöke.

Dr. Schwarz Mária
3. sz választókerület
Jereván ltp.: IV. László király u. Faraktár u., Táncsics u és környéke
Gyermekorvos.
A lakókörzetében 1990 óta önkormányzati képviselő, az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke.
Sopronban született, iparoscsalád gyermekeként, s - orvosegyetemi tanulmányainak időszakát kivéve - egész életét itt töltötte.
Orvosi tevékenységét a kórház gyermekosztályán kezdte, 1962-ben, később a Gyermekszanatóriumbann folytatta, 1967 óta pedig területi munkát végez. 1984-től a MÁV Egészségügyi Szolgálata a munkáltatója. Három felnőtt gyermek édesanyja. Politikai pártnak nem tagja, de felfogásához a klasszikus értelemben vett kereszténydemokrata eszmék állnak a legközelebb. 

Tengerdi Antal
4. sz. választókerület
Jereván ltp: Teleki P. u., Juharfa u. Kodály tér és környéke
52 éves szociológus, mentálhigiénés (lelki egészségvédelmi) szakember. Szakmai munkája során országos hírű intézményekben és a soproni kórházban dolgozott, ahol pszichés sérültek gyógyításában, rehabilitációjában vett részt. 1990-ben megszervezte a soproni Szociális Foglalkoztatót,melynek első igazgatója volt, majd később a Családsegítő Intézetet vezette.Az utóbbi években az egyetem pedagógiai főiskolai karának is oktatója.1998 óta Sopron alpolgármestereként felügyeli a város egészségügyi és szociális ellátását, a közoktatást és a kulturális életet. A Fidesznek 1993 óta tagja. 

Dr. Fodor Tamás
5. sz. választókerület
Jereván ltp.: Juharfa u., Soproni H. József u., Makó u. és környéke
50 éves faipari mérnök és mérnök-matematikus, egyetemi docens, a műszaki tudományok kandidátusa. Nős, két fiú és egy kislány édesapja. Egyetemi tanulmányait Sopronban, a Faipari Mérnöki Karon, és Budapesten, a Műszaki Egyetem Építőmérnöki karán végezte. Egy iparvállalatnál kezdett dolgozni fejlesztő-, majd tervezőmrnökként, 1994 óta a NyME Műszaki Mechanika és Tartószerkezetek Intézetének munkatársa. Az oktatás mellett tudományos kutatási tevékenységet is végez. A Fidesznek 2001 óta tagja.

Havas András
6. sz. választókerület
Virágvölgy, Koronázó-domb, Bécsi u., Ferenczy J. u. és környéke
49 éves, nős, két gyermek édesapja. Gépészmérnök, a BME Gépészmérnöki Kar címzetes tudományos főmunnkatársa. Közel negyedszázada dolgozik a közszolgáltatásban, a Soproni Vízmű Rt.-nél 1990 óta műszaki igazgatóként. Szakmai tevékenysége túlnyúlik Sopronon, elnöke a Víz- és Csatornaművek Országos Műszaki Bizottságának, és a Magyar Hidrológiai Társaság soproni szervezetének. A Fidesznek 1993 óta tagja, 1998 óta soproni elnöke, megyei alelnöke. a soproni önkormányzat bizottságainak munkájában - külső szakértőként - 1990 óta vállal feladatot.

Rádonyi László
8. sz. választókerület
Híd u., Balfi u., Ravaszd u. és környéke, Balf városrész
47 éves, két egyetemista gyermek édesapja. A Budapesti Műszaki Egyetemen gépészmérnöki, később közgazdász diplomát is szerzett. Tíz évig a GySEV Műszaki osztályán dolgozott tervezőként. Különböző épületgépészeti tervezésekkel foglalkozó cégekben dolgozott, jelenleg saját tervező irodában tevékenykedik. 1994-től tagja a Fidesznek. Az önkormányzat munkájában 1994-től bizottsági tagként, 1998-től főtanácsadóként vesz részt. 

Sass László
9. számú választókerület
Kurucdomb, Lehár F. u. és környéke
  47 éves tanár, a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettese. A VÁRhely című soproni folyóirat főszerkesztője. Nős, két gyermek édesapja. A Széchenyi  István Gimnáziumban érettségizett, majd a Szombathelyi Tanárképző Főiskola magyar- népművelés szakán szerzett diplomát. A közoktatásban két évtizede, jelenlegi munkahelyén 1988 óta dolgozik.  1990-1994 között önkormányzati  képviselő, a Kulturális,Oktatási és Sportbizottság tagja, majd elnöke.1994-től  külső bizottsági tagként  vállal feladatot. Nevéhez fűződik az önálló társulatú soproni színház megalapításának kezdeményezése. A  Fidesznek 1994 óta tagja, 1997-től soproni alelnöke. 

Králik Tibor
10. sz. választókerület
Kőfaragó téri ltp., Kőszegi út
45 éves, nős, egy gyermek édesapja. Matematika, rajz és iformatika szakos tanár, 1982 óta a Handler Nándor Szakképző Iskolában tanít, majd igazgatóhelyettes, 1991-től az iskola igazgatója. 1998-tól a Soproni Középiskolák Igazgatói Tanácsának elnökeként is részt vállal a soproni oktatáspolitika alakításában. Több országos oktatási szervezet tagja. Részt vett hazai és nemzetközi oktatási projektekben; a város megbízásából Sopront képviseli a megyei és Közoktatási Közalapítvány kuratóriumában, és a Nyugat-Dunántúli regionális képzési bizottságban. 1989-től tagja a Magyar Demokrata Fórum, majd a Magyar Demokrata Néppárt soproni szervezetének; az önkormányzat bizottságainak munkájában külső szakértőként vesz részt.

Abdai Géza
11. sz. választókerület
Alsólővérek, József A. ltp. és környéke
52 éves, mezőgazdasági technikumot végzett vállalkozó. Nős, egy felnőtt gyermek édesapja. 1994 óta önkormányzati képviselő. Az elmúlt ciklusokban az Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság tagjaként a Sport Albizottságot, a Városfejlesztési Bizottságban a Közlekedési Albizottságot vezette. 

Mágel Ágost
12. sz. választókerület
Egeredi-domb, Lővérek
53 éves műszaki tanár, a Handler Nándor Szakképző Iskola igazgatóhelyettese, 1998 óta lakókerületének, a lővéri körzetnek önkormányzati képviselője. Nős, két gyermek édesapja. Elnöke az önkormányzat Kulturális és Idegenforgalmi Bizottságának, valamint a brennbergi ifjúsági tábort vezető kuratóriumnak. 1989-től tagja a Magyar Demokrata Fórum, majd a Magyar Demokrata Néppárt soproni szervezetének.

Dr. Magas László
13. sz. választókerület
Felsőlővérek, Ibolya úti ltp.
és környéke
56 éves, két diplomás mérnök. 1990 óta lakóterülete önkormányzati képviselője, a Tulajdonosi Bizottság elnöke. Nős, három felnőtt fia van. Felesége gyógypedagógus, iskolaigazgató. Középiskolás kora óta Sopronban él; az egyetem, a házassága, a politika, a sport, az elmúlt évtizedek alatt soproni polgárrá, lokálpatriótává formálták. Közel húsz évig tanított az Erdészeti- és Faipari Egyetemen, 1992-től pedig a Kisalföldi Erdőgazdaság vezérigazgatója. A rendszerváltás egyik meghatározó eseményének, a Páneurópai Pkniknek egyik fő szervezője volt. Az MDF alapító tagja, a soproni szervezet megalapítója. 

Dr. Juretzky Csaba
14. sz. választókerület
Ágfalvi lakópark, Besenyő u., Bánfalva és környéke
38 éves ügyvéd. A Széchenyi Gimnáziumban érettségizett, majd az ELTE jogi karán végezte egyetemi tanulmányait. Nős, felesége Nemeskér község polgármestere. A diploma megszerzése után közel öt évig a városházán dolgozott. Jelenleg magánpraxist folytat. Régi soproni család tagjaként is ismeri az itt élők gondjait, de ügyvédi munkája és a Fidesz felkérésére az elmúlt években folytatott ingyenes lakossági jogtanácsadási tevékenysége során alapos tájékozottságot szerzett a város lakóinak ügyes-bajos dolgaiban. A Fidezsnek egyetemista kora óta tagja.

Karner Gábor
15. sz. választókerület
Hosszúbánfalva, Görbehalom
és környéke
34 éves vállalkozó. Régi soproni családban született. Ősei gazdálkodók, iparosok, kereskedők. A Berzsenyi Dániel Gimnáziumban érettségizett, jelenleg a munkája mellett főiskolai tanulmányait végzi műszaki informatikus szakon. Nős, egy gyermek édesapja. A szülei által egy évtizede alapított vállalkozást a húgával együtt vezeti. A Fidesznek 2001 óta tagja. 



2002. augusztus 21., szerda 00:30


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület