CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

Parádézott a főváros
- rövid élménybeszámoló a nyár – szerintem – legnagyobb bulijáról -

    Irány Budapest! Kiáltottunk fel augusztus 24-én reggel a soproni vasútállomáson. A vonat elindult. A hangulat már ott is a csúcson volt. Mosolygós arcok, a megszokottnál különlegesebb ruházatok, személyek. Hová mentek kedveskéim? –  A Budapest Parádéra! – kiáltott fel mindenki, büszkén vállalva önmagát. Hogy mi is ez a Parádé? Azt mondják Magyarország legnagyobb bulija. A legfontosabb hozzávalói a következők: színes haj, különleges sminkek, maszkok, extrém ruhák, jó hangulat, véget nem érő zenei csemegék (tudjátok: tucc-tucc-tucc), és természetesen a budapesti Andrássy út, a Hősök tere és a Városliget.

    A buli délután kettőkor indult a Bajcsy-Zsilinszky és az Andrássy út kereszteződésétől. Az ötven, parádésan beöltöztetett kamionon a magyar és külföldi zenei élet legkiválóbb lemezlovasai garantálták a jó hangulatot. Kicsiny társaságommal, nehogy kilógjunk a sorból, rögtön befestettük a hajunkat pirosra, majd fogtuk magunkat és belevetettük magunkat a hömpölygő tömegbe. Egy élmény. Aki nem volt ott, annak csak azt tudom mondani: olyan, mintha az ember egy rádiót tekergetne. Ötvenméterenként más-más zene szól. Sípok, dudák és hangos kiabálások hirdették városszerte a 2002-es esztendő legnagyobb utcabálját, ahol a három éves kisgyermektől a középkorúakig mindenki jól érezte magát. Ha jobban belegondolunk azoknak volt inkább lenyűgözőbb az esemény, akiknek a félmeztelen hölgyek felejthetetlen látványt nyújtottak. Látványról beszélve pedig említhetném magunkat.Egy eléggé előnytelen szemüveget és sapkát sikerült kihalásznunk a kamionokról repkedő ajándékokból. Itt az a jó minél extrémebb az ember.

    Rátérve a “száguldó masinákra”, különböző modelleket lehetett megcsodálni. Volt közöttük rádiónak, pálmafákkal övezet szigetnek és egyéb furcsaságnak álcázott mobil. Az egyiken a Ladánybene 27 fergeteges reggae-partyt teremtett, a másikon pedig kongásokkal kiegészült sztár dj-k fokozták a hangulatot.

    Ki ne felejtsem a soproniakat. A négyes számú, Red Devils kamionon soproni dj-k, név szerint Junky & Hawky, valamint Jami keverte a talpalávalót.
Bizonyára sokak hallottak a parádé egyetlen balesetéről, arról aki éppen kiugrott az ablakából.

    A rendkívül figyelmes rendezőség és az egyik főszponzor (narancssárga üdítő) a szomjazókról is gondoskodott. A kiírt útvonalon több tíztonnás kamion parkolt, amelyből ingyen üdítőket osztogattak a tikkadt torkúaknak.

    Pozitív észrevételként még csak annyi, hogy én még sosem láttam olyan rendezvényt, ahol ennyire tisztelték egymást a résztvevők. Nem volt tolakodás, lökdösődés. Minden szépen, rendesen működött.

    Körülbelül este hétre megérkeztünk a Felvonulási térre, ahol annyi ember volt, hogy nem tudtunk megmozdulni. A hangulat ekkor már a tetőponton volt. Már készülődtek az éjszakai afterpartyra. A Népstadion kertben ugyanis fergeteges bulival várták az érdeklődőket. Az est folyamán többek közt, olyan lemezlovasok mutatkoztak be, mint DJ Rush, Tommyboy, Budai, Hot X, Paul Rogers, Palotai, Náksi & Brunner.

    Sajnos, társaságommal nem tudtunk maradni az utóbulin. De sebaj, úton hazafelé a müncheni gyorson, a magunk módján megtartottuk.

    Majdnem kihagytam Bercit (Animal Cannibals & Nyers klip: Soha többet együtt), akivel a Volt Fesztivál kamionján találkoztam. Üdvözöl minden sopronit. Utólagos beszámolója szerint, idézem: “… a buli király Volt, de Sopron még mindig viszi a pálmát!” – köszönjük Berci.


    Röviden ennyit a nyár legnagyobb bulijáról. Felejthetetlen élménynek bizonyult. Azt tudom tanácsolni mindenkinek, jövőre látogasson el fővárosunkba. Ne hagyjátok ki! Reméljük jövőre is élményekben gazdag színfoltja lesz a nyári programoknak a BUDAPEST PARÁDÉ!

- b.boti -



2002. augusztus 27., kedd 20:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület