CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum - Regionális Nap Győrben - Sport: benne kosárlapbda, futball - Sopronban ülésezik a Magyar Olimpiai Akadémia

Megyei KEF alakul Első, alakuló ülését tartotta ma a Győr-Moson-Sopron Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Győrött a Megyeháza Dísztermében.
Az ülés napirendjén a Megyei KEF felépítése, a szervezet elnökének és társelnökének megválasztása, valamint a  Győr-Moson-Sopron Megyei Startégia a Kábítószer-probléma visszaszorítására témák szerepeltek.

Regionális Nap Győrben. A Regionális Nap fő témája Magyarország Európai Uniós csatlakozása és a regionalizmus kialakítása. Ezen belül a régiók kialakítása, felépítése és határai, különös tekintettel az Uniós Alapok fogadására. A programból: Köszöntőt mond: Ivanics Ferenc - a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke, majd előadások hangzanak el A regionalizmus aktuális kérdései (Herczeg György - Belügyminisztérium, miniszteri főtanácsadó), A regionalizmus. A területfejlesztés és a közigazgatás- fejlesztés aktuális kérdései (Balsay István - Országgyűlési képviselő), Régiók szerepe az Európai Unióhoz való csatlakozásban
(Sára János – FVM Területfejlesztési Főosztály UE Integrációs osztály vezetője), Regionalizmus – Áldás vagy Átok (Markó Péter - a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke) címmel. Az előadásokat szakmai vita, konzultáció követi.

Sport
Előkészületi női nemzetközi kosárlabda mérkőzésen az ausztrál sportiskola együttese (AIS, Australian Institut of Sport) 49-75-re verte a GySEV-Ringa Z.Volán vegyescsapatot. A soproni gárdában Horváth Zsuzsa játszott jól, társai viszont nerváltan és gyengén kosárlabdáztak. Még Vajda Anna is!

Meszlényi Róbert a Soproni Postás edzője ismét tevékenykedik a válogatottnál, a szakember elfogadta Rátgéber László szövetségi kapitány felkérését, a hétévi párizsi női nemzetközi tornán Robi lesz csapatunk másodedzője.

A Matáv labdarugó csapatát Farkas József, alias Bringa irányítja most már, teljes lendülettel, s remélhetően Kispesten szombat este meg is születik az új bajnokság első soproni győzelme.

Sopronban ülésezik a Magyar Olimpiai Akadémia szeptember második hétvégéjén. A jövő héten néhány napig Jugoszláviában, Belgrádban szerepel majd a SÁKC együttese.

Augusztus 29-től szeptember 9-ig Indianapolisban rendezik majd meg a férfi kosárlabda világbajnokságot, melyet a Sport 1 ígéretéhez híven közvetít majd.
 



2002. augusztus 28., szerda 15:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület