CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Lesz mentőállomás - A Domonkos templom orgonájáért - Ágfalva:ideiglenes határnyitás - Hétfőn is nyitva a Tűztorony - Állatok Világnapja Vetélkedő - GYIK: Szakkörök,tanfolyamok - Fertőd:kastélyprogram

 
Zöld út a mentőállomásnak   Zöld utat kapott a soproni közgyűlésen az új mentőállomás, mely a kórház területén épülhet meg. Mindez egy lépéssel közelebb viszi a várost a központi ügyelet megvalósításához is.
Sopron ingyenes használatba adja az Erzsébet-kórház területén létesítendő mentőállomás területét a magyar államnak mindaddig, míg ott mentőállomás működik – döntötték el ellenszavazat nélkül a képviselők a tegnapi testületi ülésen. Cserébe az állam az Árpád utcai ingatlan tulajdonjogát átruházza a városra, az pedig ennek értékének megfelelő összegig vesz részt az új épület létrehozásának finanszírozásában. (Kisalföld)

  Művészek az orgonáért A Művészek az orgonáért koncertsorozat újabb hangversenye augusztus 31-én, szombaton este fél nyolctól lesz a soproni Szent Domonkos templomban. Fellép Altorjay Kinga (ének), közreműködnek: Lamperth Tünde (fuvola), Nagy Noémi (fuvola), Tarjánné Kelemen Mariann (cselló), Tirnitz Tamás (orgona). A műsorban töbek között Bach, Bizet-, Mozart-, Wely-művek hallhatók majd. A koncertre a belépés díjtalan, önkéntes adományokat a soproni Szent Domonkos templom orgonájának javítására fordítják.

Ágfalva-Lépesfalva: ideiglenes határnyitás Szeptember első vasárnapján búcsút tartanak Lépesfalván (Loispersbach). Ebből az alkalomból reggel 9 órától este 20 óráig megnyitják a Lépesfalva és Ágfalva közötti határátkelőt a gyalogos és kerékpáros forgalom számára.

Hétfőn is látogatható a Tűztorony  Szeptember 1-től hétfőként is látogatható a soproni Tűztorony. Nyitvatartás: 10-18 óráig.

Hegykői nyár Szekendi Tamás soproni orgonaművész koncertet ad vasárnap este 7 órakor a hegykői katolikus templomban. A hangverseny a Hegykő Nyár programsorozat része, amelyet több szervezet között, a hegykői önkormányzat is támogat.

Állatok Világnapja Vetélkedő  2002. A Gyermek- és Ifjúsági Központ vetélkedőtt szervez, 10-12 éves gyerekeknek. 4 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik szeretik az ál1atokat, érdek1i őket a természet és a világ. A vetélkedő első feladatát a csapatok szeptember 17-én vehetik kézbe. A döntőbe a legügyesebb 5 csapat kerü1 be, amit október 4-én, az Állatok ViIágnapján rendezünk meg. Részletes felvilágosítás és a jelentkezési lap 2002. szeptember 13-áig vehető át Fodróczy Mónikánál a soproni GYIK-ban (Ady Endre u. 8)

A soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban a következő szakkörökre, klubokra, tanfolyamokra vár jelentkezőket a  2002-2003-as tanévben
Német nyelvi ovi: 5-6 éveseknek (heti 2x1 óra)
Angol nyelvi ovi: 5-6 éveseknek (heti 2x1 óra)
Kerámia szakkör: 8-10 éveseknek (heti 1x2 óra)
Tini Színi Tanoda: 10-14 éveseknek (heti 1x2 óra)
Süni klub: 6-14 éveseknek (környezet- és természetvédelem sok túrával)
Bőrözés: 10-14 éveseknek és 14-18 éveseknek (heti 1x2 óra)
Bábműhely: 6-14 éveseknek (heti 1x2 óra)
Jelentkezés és felvilágosítás Dugovits Valériánál szeptember 21-ig a 99/ 511-208-as telefonon  
Fertőd: új kastélyprogram A fertődi Esterházy-kastélyt is érintő új kastélyprogram indul - jelentette be Varga Kálmán a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke Fertődön. Az öt-hat éves időtartamra tervezett felújítási program a gödöllői, a keszthelyi és a fertődi műemlékegyüttesre vonatkozik, amelynek fő célja egy európai szinvonalú kulturális központ kialakítása. Előzetes számítások szerint a program első évében  helyszínenként átlagosan 500 millió forint áll majd rendelkezésre, amely összeget a KÖH részben saját költségvetésből, részben tárcaközi forrásokból, illetve regionális támogatásokból kívánja fedezni. A Kisalföld információi szerint a fertődi műemlékegyüttes helyreállítása, felújítása több mint tíz milliárd forintba kerülne.(Kisalföld nyomán)



2002. augusztus 30., péntek 11:03


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület