CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Bécsújhelyi tárlat soproni művészekkel - Gyorsforgalmi út épül - Corvinus Osztrák-Magyar Baráti Kör: film és beszélgetés az eutanáziáról - Miskolcra értek a rönktoló hallgatók

Trigonal címmel osztrák, olasz és soproni képzőművészek munkáiból nyílik kiállítás ma a bécsújhelyi (Wiener neustdt) Karmelita templomban. A bécsújhelyi polgármesteri hivatal és művészeti egyesülete, az olaszországi Tarcento város Art 100 nevű művészeti csoportja és a soproni Pro Kultúra Kht. közös szervezésében Sz. Egyed Emma, Gáspárdy Tibor, Giczy János, Kovács György, Kovács Gombos Gábor, Mészáros György, Soltra E. Tamás és Sulyok Gabriella alkotásai szerepelnek a tárlaton, amely szeptember 22-ig, naponta 10-18 óráig látogatható.

Gyorsforgalmi út épül  A Sopront és a környező településeket elkerülő majdani kétszer kétsávos M84-es gyorsforgalmi út engedélyeztetési eljárásaként lakossági tájékoztatót szervezett a napokban a központi közlekedési felügyelet.
Két ütemben –  Peresztegtől Sopronig, majd  Sopront északról elkerülő, az országhatárig vezető szakaszon – építik meg az M84-es gyorsforgalmi útat.
A beruházás költsége közel 25 milliárd forint lesz.
A nyomvonal kialakításakor hosszas egyeztetések folytak az érintett önkormányzatokkal, jelenleg az első szakasz engedélyeztetése zajlik.
A közelmúltban tájékoztatóra is sorkerült, amelyen a közlekedési felügyelet az érintetteket részletesen tájékoztatta a tervekről. Az új nyomvonalat feltüntető térképkivonat és a tervdokumentáció megtekinthető a soproni városháza aulájában, illetve a további három település polgármesteri hivatalában. Ennek alapján a telektulajdonosok beazonosíthatják saját ingatlanjukat, és pontos képet kaphatnak arról, milyen mértékben érinti őket az útberuházás. A kivitelezési munkálatok legkorábban két év múlva kezdődhetnek el. – hangzott el a tájékoztatón.
 
Corvinus Osztrák-Magyar Baráti Kör Jelenczki István Haláljog című filmjét mutatják be a Corvinus Osztrák-Magyar Baráti Kör szeptember 4-ei összejövetelén, délután 5 órakor a Várkerület 19. szám alatt. Szeptember 6-án, a filmhez kapcsolódó, délután 5 órakor kezdődő, az eutanázia témájáról szóló beszélgetésre várják az érdeklődőket a szervezők, ahol kérdéseikre dr. Varga József sebész adjunktus válaszol.

Miskolcra értek a Nyugat-Magyarországi Egyetem "rönktoló hallgatói". Átlag 30 kilométert megtéve, a diákvirtusból szervezett rönktolásban negyven soproni főiskolás vett részt, akiket az úz utolsó szakaszán miskolci társaik is segítettek.  
A faragott farönkkel augusztus 12-én, szakadó esőben az egyetem parkjából indultak útra a soproni diákok.  A miskolciak 1989-ben diákvirtusból csillét hoztak Sopronba, ennek viszonzása a mostani gesztus. A rönktolásnak jubileumi évfordulókhoz kötődő apropoja is van: 240 éve kapott akadémiai rangot a selmeci bányatisztképző  iskola és harminc éve annak, hogy a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetem és a Miskolci Műszaki Egyetem hallgatói a közös, selmeci diákhagyományokat felelevenítették.



2002. szeptember 03., kedd 12:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület