CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Elhunyt Szakál Ernő-Kempteni vendégek-Ligno Novum-Wood Tech-A soproni vízellátás 110. évfordulója-Japán nyelvoktatás-Felújítják a dísztermetháza dísztermet-Sajtverseny-Sajtünnep-Rotary-s összefogás

Elhunyt Szakál Ernő Életének 90. esztendejében elhunyt Szakál Ernő, Sopron Díszpolgára, Európa- és Munkácsy-díjas művész.

Kempteni vendégek Egy kempteni gimnázium 17 diákját látja vendégül a soproni Széchenyi István Gimnázium és a város.
A 14 éve tartó partnerkapcsolat keretében immár tizenharmadik alkalommal megvalósuló diákcsere akció keretében családoknál szállnak meg a németországi diákok, akiket gazdag program vár a hűség városában.

A tegnap dr. Gimesi Szabolcs, Sopron polgármestere fogadta a küldöttséget, akik a soproni Széchenyi István Gimnázium tanóráira is ellátogatnak, ahol a magyar nyelv alapjait igyekeznek elsajátítani.

Sportdélután, városnézés, a Balatont is érintő dunántúli kirándulás, és néhány soproni média – MTV regionális stúdió, Kisalföld, Panoráma Rádió szerkesztőségében – tett látogatást követően jövő héten, szerdán soproni vendégekkel együtt indulnak vissza Kemptenbe a diákok.
 

A Ligno Novum - Wood Tech Erdészeti Szakvásár ünnepélyes megnyitója lesz ma Sopronban a Sportcentrumban. A vásár részletes programja megtalálható a Programajánlóban, valamint a http://www.sopron.hu/program/ oldalon. Szeptember 10-én vette kezdetét a soproni egytemen a vásárhoz és szakkiállításhoz kapcsolódó szakmai konferencia. A rendezvénysorozat, amelyen a szakmai prograok mellett kulturális és szórakoztató rendezvények is helyet kapnak  pénteken ér véget.

A soproni vízellátás 110. évfordulójára emlékezik szeptember 13-án a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban pénteken délután 2 órakor a vízmű történetéről nyílik kiállítás, majd ünnepi beszédek és kitüntetések átadására kerül sor.
1982-ben Budapest és Győr után harmadikként az országban valósult meg Sopronban a város egészséges ivóvízzel való ellátása. A jeles alkalomra a "110 éves Sopron vízellátása" című emlékkönyv is kiadásra kerül.

Japán nyelvoktatást indít a soproni önkormányzat és a Széchenyi István Gimnázium. Az ingyenes és korhatár nélküli nyelvtanfolyamra való részvétellel kapcsolatosan szeptember 11-én, 18 órára megbeszélésre várják az érdeklődőket a Széchenyi Gimnázium 19-es osztálytermébe.

Felújítják a Városháza dísztermét. Megkezdődött a soproni Városháza dísztermének felújítása. Huszonnégymillió forintot hagyott jóvá a soproni közgyűlés a Városháza dísztermének a felújítására. A munkálatok első szakaszában  a parketta, az elektromos vezeték és a hangosító berendezés cseréje történik meg, amelyet a második szakasz, a restaurálás követhet majd.Ez utóbbira újabb források elkülönítése szükséges. A tervek szerint a díszterem teljes felújítása jövő év májusára történik meg, addig a volt Vármegyeháza (Fő tér 5.) ad otthont a Városháza nagytermébe tervezett rendezvényeknek.

V. Országos Sajtverseny - I. Sajtünnep Ötödik alkalommal ad otthont a Vitnyéd-Csermajorban működő Ujhelyi Imre Tejipari Középiskola, Szaktanácsadó és Továbbképző Intézet az Országos Sajtversenynek. Az eseményre 20 tejipari cég nyolcvan termékével nevezett. A bírálat 13-án, két helyszínen, váltott bizottságokkal történik. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 14-én délben kerül sor Vitnyéden. Szeptember 14-én az I. Sajtünnep a fogyasztóknak kínál gazdag szakmai, kulturális és szórakoztató programot.

Adomány rotary-s összefogásból A két soproni Rotary Klub – a Rotary Klub Sopron és a Rotary Klub Pannonia –  összefogásának köszönhetően az ausztriai Oberes Murtal Rotary Club és a grazi Caritas felajánlásaként több százezer forint értékű gyermektápszer adomány érkezett Sopronba, amelyet a város rászoruló gyermekei és intézményei kapnak majd meg.



2002. szeptember 11., szerda 00:19


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület