CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Globex-per: folytatás januárban - Építészeti biennále - Városközpontiak napja - Hitvallás - Bábolnai gazdanapok - Szólt a bőgőkürt

Globex-per: folytatás januárban
Január huszonkettedikére halasztotta a Fővárosi Bíróság gazdasági kollégiuma a  Globex Tervezési és Beruházási Rt., valamint a Hotel Rózsadomb Rt. (új nevén Domb Rt.) ügyének tárgyalását.

Építészeti biennále
Megnyitották a Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonját. Hazánkat Ferencz István, Nagy Tamás és Turányi Gábor képviseli a seregszemlén.

Városközpontiak napja
Ez a címe annak a holnapi rendezvénynek, amelyre a mosonmagyaróvári kulturális központba és egyéb helyszínekre várják a városlakókat. Délelőtt sportprogramok lesznek, főzőverseny kezdődik, délután kulturális bemutatókat tartanak. A napot utcabál és tűzijáték zárja.

Hitvallás
Az egyházmegye lapjának legutóbbi száma összeállítást közöl a kincstár kincseiből, képes beszámolót az almásfüzítői templomszentelésről, írást az igazság változékonyságáról, interjút Érsek Sándor kunszigeti plébánossal.

Bábolnai gazdanapok
Szerdán kezdődtek, szombatig tartanak a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok. Ma a mezőgazdasági gépesítésről rendeznek fórumot, lesz IKR-gépshow, holnap traktorhúzó bajnokság, lovasverseny és szántóföldi gépbemutató szerepel a programban.

Szólt a bőgőkürt
A szarvasbőgő Európa-bajnokságnak a csehországi Ohrada vadászkastélya  adott otthont. A versenyen Homolya László (Magyarország) győzött a szlovák Vladimír Kaderka és Robert Stencel előtt.

Fókuszban az agresszió
A Misszió új száma ezúttal az agresszióval foglalkozik. Néhány cím az evangélikus magazinból: Miért ütsz? Családon belüli erőszak, Médiaerőszak, A szeretet kényszere.

Művészeti iskola Kapuváron
Megkezdte működését a Harmónia Művészeti Iskola kapuvári tagozata a Fő téri volt óvoda épületében. Az iskolában táncot, népzenét és képzőművészetet oktatnak. A végzősök alapfokú művészetoktatási bizonyítványt kapnak.

A vadászati irodalomért
A vadászírók munkájának elismerésére hirdet pályázatot a Vadászati Irodalomért Alapítvány. Pályázni a tavaly júliustól idén december végéig megjelent, megjelenő  alkotásokkal lehet. Beadási határidő 2003. február 28. Cím: Köves István, 1111 Budapest, Bertalan u. 13. Telefon: 06-30-292-1401.

Kiállítás az Erdélyi Házban
Vasárnap 18 órától látható Varga Gyula és Jakab Antal székelyudvarhelyi fafaragó művészek kiállítása az Erdélyi Házban. A tárlatot Sz. Nagy Sándor festőművész nyitja meg. Megtekinthető szeptember 27-ig.



2002. szeptember 13., péntek 12:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület