CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Az Európai Autómentes Napon GYSEV nyílt nap - Vasárnapi toronyzene - Gázláng gyúlt Répceszemerén - A magyar dráma napja - Hatodszor: Soproni Jótékonysági Rotary Bál

GYSEV nyílt nap 2002.szeptember 22-én, az  Európai Autómentes Napon a tisztább környezetért
A Győr – Sopron – Ebenfurti Vasút Rt. célja a kor követelményeinek  megfelelő, kulturált, a környezetet kímélő szolgáltatás nyújtása az utazóközönségnek. Ezért az Európai Autómentes Nap alkalmából  az alábbi szolgáltatásokkal csatlakozik a városi programokhoz:
A GYSEV mindkét magyar vonalán (Győr - Sopron, valamint Szombathely – Sopron között) díjtalanul szállítjuk a kerékpárokat a hivatalos menetrendben kerékpárszállításra meghirdetett vonatokon.
Ingyenes utazást biztosítunk a menetrendszerinti vonatokon Soprontól Fertőbozig, valamint  a Széchenyi Múzeumvasúton mindkét irányban.
Sopron Állomáson  9 –14 óra között nyílt napot  rendezünk. Ennek keretében vasúti járműkiállítás lesz az I.vágányon, ahol többek között a vasút legújabb büszkesége a Taurus nagyteljesítményű mozdony is látható lesz.
Az egyik kiállított vasúti kocsiban prospektusokkal, információs anyagokkal, játékokkal várjuk a látogatókat.
Szeretettel vár minden érdeklődőt a Győr – Sopron – Ebenfurti Vasút Rt.

Vasárnapi toronyzene A Soproni Juventus Koncertzenekar toronyzenét ad a soproni Tűztoronyból, vasárnap, 22-én 11 órakor.

Gázláng gyúlt Répceszemerén  Csér, Csáfordjánosfa és Répceszemere községekben kiépült a gázelosztó hálózat, ezzel Győr-Moson-Sopron megyében teljeskörű lett a települések gázellátása. Répceszemere legidősebb polgára, a 91 éves Horváth József gyújtotta meg a gázlángot a megye utolsó ünnepélyes gázlángyújtásán szeptember 18-án, szerdán Répceszemerén, a kultúrházban, a helyi önkormányzatok vezetői, a kivitelezők és a gázszolgáltató cég felelősei – Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke jelenlétében.
A beruházás összértéke  72 millió forintnál több, amelyhez a megyei területfejlesztési tanácstól 25 millió, míg a gázszolgáltató több mint 25 millió forinttal járult hozzá. A lakosság háztartásonként 95 ezer forinttal járult a közműfejlesztéshez, amely összegre  5–10 éves futamidejű, kedvezményes kamatozású hitellehetőséget is igénybe lehetett venni.

A magyar dráma napja: szeptember 21. Madách Imre Az ember tragédiája című művének ősbemutatójára emlékezve szeptember 21-dike 1984 óta a magyar dráma napja, az ünnephez a hagyományok szerint az idén is számos budapesti művészeti esemény kapcsolódik. A drámai költeményt 119 évvel ezelőtt, 1883. szeptember 21-én mutatták be a Nemzeti Színházban.

Hatodik alkalommal szervezi meg a Soproni Jótékonysági Rotary Bált december 7-én. Perkovátz Tamás a Rotary Club Sopron soros elnöke elmondta, a nemzetközi szervezet elsődleges célja a rászorulók megsegítése. A hátrányos helyzetűekre, az önhibájukon kívül a társadalom perifériájára szorulók megsegítésén munkálkodnak a rotrysok. A december hetedikei bál bevételét három fontos területre – Liszt Ferenc doborjáni házában magyar feliratok elhelyezésére, a vendéglátást tanulók segítésére, és rászorulók karácsonyi ajándékozására – szánják.



2002. szeptember 21., szombat 15:21


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület