CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Szobor Kossuthnak - Széchenyi Rómában - Nemzeti erdőstratégia - Játékok jövője - Új magyar plébános - Mondom és mutatom - Nyalizzunk inkognitóban - Ombudsmani vizit - Fertőbozi emlékmű - Irány a ház!

Szobor Kossuthnak
A város díszpolgárára emlékeztek születésének kétszázadik évfordulóján Győrött. Volt kiállítás, tudományos konferencia, majd felavatták Szórádi Zsigmond szobrászművész Kossuth Lajos és felesége, Meszlényi Teréz című alkotását.

Széchenyi Rómában
A Hídemberrel nyitották meg a Római Magyar Filmnapokat. Az olasz közönség Bereményi Géza alkotását lelkes tetszésnyilvánítással fogadta. Az ünnepi vetítésen ott volt a játszó személyek közül Eperjes Károly és Kováts Adél is.

Nemzeti erdőstratégia
Az erdészeti és faipari kiállításon meghirdették a nemzeti erdőstratégiát. A tervek szerint 2050-re Magyarország erdősültsége eléri a huszonhat-huszonnyolc százalékot

Játékok jövője
Játék-hagyomány címmel lesz konferencia szeptember 27. és 29. között a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeumban. A rendezvény célja a múlttal való számvetés mellett, hogy megfogalmazódjék egy jövőkép a játék-kultúrában.

Új magyar plébános
A Szatmámémetiböl származó, a Stuttgartban élő katolikus magyarok papja, Horváth János lett az alsóőri magyarok plébánosa. A nyugdíjba vonult Galambos Iréneusznak a plébánián alakítottak ki önálló lakrészt.

Ombudsmani vizit
Szeptember végén háromnapos látogatást tesz a megyében az állampolgári jogok országgyűlési biztosa és általános helyettese.Lenkovics Bamabás és Takács Albert kinevezése óta először vesz részt vidéki bejáráson.

Fertőbozi emlékmű
Átadták Fertőbozon az Orbán kormány ajándékát, a Hűségemlékművet, Friderics Ciprián szobrászművész alkotását. Az emlékműre felkerült az 1921-es népszavazásban részt vett települések címere is.

Irány a ház!
Kézműves csoportfoglalkozásra várják a gyerekeket a soproni Bán János Katolikus Közösségi Házba. A rendezvény 26-án (csütörtök) 17 órakor kezdődik.



2002. szeptember 24., kedd 15:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület