CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Ingyenesen látogathatók a Nemzeti Parkok- Kézművesremekek a kamarában- Határnyitás Ágfalván- Felhívás megyei képzőművészeti tárlatra- Találkozó a Korunk folyóirat szerkesztőivel

Ingyenesen látogathatók a Nemzeti Parkok. Szeptember 28-án és 29-én a nemzeti parkok kijelölt bemutató helyei a szeptember 27-i turizmus világnapja alkalmából ingyenesen látogathatók. A magyarországi 10 nemzeti park egyes helyszínein az ingyenes belépésen túl programok is várják a látogatókat. A turizmus világnapján minden évben más és más értékeket ajánlanak a lakosság figyelmébe. Idén a védett természeti és hagyományos kulturális értékek megismerése, az ökoturizmus kerül előtérbe.
A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban az érdeklődők 9 órakor a Kócsagvárból induló szakvezetéssel a park madárvilágával és a sziki növényzettel ismerkednek meg.
 További információk a www.itthon.hu internetes címen érhetők el.

Kézművesremekek a kamarában Kézművesremekek címmel tárlat nyílik ma a Kereskedelmi és Iparkamara Deák tér 14. szám alatti székházában. Hagyományteremtőnek szánja a kamara a Szent Mihály napi szokásokat és kézműveshagyományokat felelevenítő rendezvényét, amelyen Horváth Lajos nyit meg.

Határnyitás Ágfalván Ideiglenesen megnyitják a gyalogos és kerékpárforgalom előtt a B 20-as határjelnél található ágfalvi határátkelőt. Szeptember 29-én, vasárnap 9-20 óra között lesz nyitva az osztrák és  magyar részről, vízummentes állampolgárok számára az átkelő.

A Korunk folyóirat főszerkesztőivel szervez találkozót a Soproni Erdélyi Kör. Hétfőn, délután 6 órakor Dr. Kántor Lajos, Kántor Erzsébet és Kovács Kis Gyöngy történész Az erdélyi magyar stratégia és a XXI. század "Korunk"-ja címmel tart előadást a Fövényverem u. 15. szám alatti Erdélyi Házban.

Felhívás megyei képzőművészeti tárlatra. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és Sopron Megyei Jogú város Önkormányzata Győr-Moson-Sopron megyében élő, illetve a megyéből elszármazott képzőművészeknek pályázatot hirdet. A művek beadásának időpontja: 2002. október 1. (kedd) 10-16 óra között. Az alkotásokat a fenti időpontban Sopronban a Petőfi téri Festőteremben lehet  leadni.A pályázat beadásának feltételei és további részletek a http://cyberpress.sopron.hu/article.php?id=5909 internet címen találhatók.



2002. szeptember 28., szombat 11:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület