CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Polgári körök tagjai a belvárosban takarítottak

    A soproni polgári körök Sopron megtisztítása érdekében akciót indítottak, amely éppen a városháza falai alatti szemét eltakarításával kezdődött.
    Május óta körülbelül negyven-ötven polgári kör alakult Sopronban, amelyek tagsága a polgári-nemzeti értékek erősítése mellett konkrét célok elérése – például táj- és környezetvédelem – érdekében is tevékenykedik.

Szombat délután a soproni polgári körök közel tizenöt tagja seprűvel, gereblyével, szemeteszsákkal felszerelkezve, amint akciójuk célját megfogalmazták, "a város elhanyagolt területeinek megtisztítását tűzték ki feladatul".
- Önmagáért beszél a tény, hogy ez a szemetes terület éppen a soproni Városháza fala mentén, a történelmi belváros római-kori és középkori feltárt területén található - mondták a résztvevők, akik hozzátették: szimbolikusnak szánták azt, hogy a rend teremtésére irányuló akciót éppen a város központjában, a városháza tövében kezdték el.
 
A felvétel a várfal tövében készült  takarítás előtt,
közben, és...
 a takarítás után.

    Több mint két órán keresztül dolgoztak a programban résztvevő soproniak, akik saját kezűleg végezték el a városüzemeltetés és egy-két tulajdonos – a felgyűlt szeméthalmaz tanúsága szerint régóta hanyagolt – feladatait. Az összegyűjtött szemetet az akcióban résztvett soproniak elszállítatták. Az akción, amely a közeljövőben a játszóterek, kirándulóhelyek tűzrakóhelyeinek megtisztításával folytatódik részt vett a Fidesz-Polgári Összefogás polgármesterjelöltje, Dr. Molnár Ágnes is. A soproni polgári körök több tagja elmondta, hogy a politikamentes, önszerveződéssel alakult körök, a meghirdetett város- és környezete megtisztítását célzó akcióikkal példát mutatnak mindenkinek arra, hogy nem beszélni kell arról, hogy mi a teendő, hanem tenni kell, azt, amire Sopronban szüksége van.

"Mi szeretjük a városunkat" - viselték a feliratot ruházatukon a belvárost takarító polgári körösök.
    Lantos Péter, Cser Borbála, Lőrincz-Véger Judit, Simon Lajosné, polgári körök tagjai beszámoltak arról, hogy a polgári körök minden hónap utolsó csütörtöki napján, 19 órakor a Halász utca 38. szám alatti Bán János Római Közösségi Házban tartják összejövetelüket, amelyre mindenkit szeretettel várnak, ugyanúgy, mint a további a város és környezete rendebetétele céljából szervezett akcióikra.
(v)



2002. oktĂłber 05., szombat 23:52


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület