CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Őszi Könyvtári Hét-Magyar-Lengyel Baráti Kör rendezvénye-Sopron legjobb Kékfrankosa- CD-ROM a középkori ércbányászatról-Doborjáni Ferencre emlékeztek -XXI. Pannónia Nemzetközi Ásványbörze a hétvégén

Őszi Könyvtári Hét rendezvénysorozat kezdődött október 7-én a városi könyvtárban. A hét minden napján 10-18 óráig, szombaton 9-12 óráig könyvvásárt tartanak a leselejtezett állományból a Széchenyi István Városi Könyvtárban, a "Hozzál vissza!" akció keretében a régen kikölcsönzött könyvek után nem számítanak fel késedelmi díjat. Hétfőn délután öt órakor Somogyváry Gyula könyvtáros Szeresd a dalt, mert Isten adta! címmel tartott előadást, a Kurucdombi Fiókkönyvtárban a Csimpilimpi csoport első összejövetelén Weöres Sándor verseivel ismerkedtek az alsótagozatos gyerekek. Az október 12-ig tartó Őszi Könyvtári Hét részletes programja megtalálható a Programajánlónkban.

A Soproni Magyar-Lengyel Baráti Kör Lengyel Menekültek a II. Világháborúban Sopron környékén címmel tart előadást október 11-én, a Várkerület 19. szám alatti székházban.

Sopron legjobb Kékfrankosa Harmadik alkalommal rendezik meg a Hotel Sopronban október 11-én pénteken 10.30 órától a Sopron Legjobb Kékfrankosa vörösborversenyt, amelynek győztese a város legjobb Kékfrankosaként egy évig a település boraként szerepel a városi rendezvényeken, Soproni vendégei is ajándékként azt kapják. A megtisztelő címet a palackon is feltüntetik, így is igazolást adva a ténynek, hogy immár a hagyományok szerinti, folyó év legjobb Kékfrankost rejti a palack.

CD-ROM a középkori ércbányászatról A Kárpát-medence középkori ércbányászatáról adott ki négynyelvű CD-ROM-ot a soproni székhelyű Központi Bányászati Múzeum Alapítvány. "Hogy arany és ezüst bőven legyen" Középkori ércbányászat a Kárpát-medencében a címe a hasznos információkat tartalmazó és igényes összeállítású CD-ROM-nak, amely az ércbányászaton keresztül a középkori Magyarország Európán belül betöltött szerepére is rávilágít. A CD a Központi Bányaszti Múzeum Templom utcai székhelyén kapható.

Doborjáni-emléknap. A Doborjáni Ferenc Speciális Oktatási és Nevelési Intézményben koszorúzással, műsorral egybekötött ünnepségen emlékeztek meg a névadóról és alapítóról, Doborjáni Ferencről és az intézmény alapjait megteremtő adományozóról Manninger Vilmosról. Átadásra került a Doborjáni Frenec Gyógypedagógiai Emlékérem is, amelyet immár két éve egy-egy kiemelkedő, példaértékű munkát végző pedagógus kapja. Az idén Kecskeméthy Éva nyugdíjas gyermekfelügyelő és Locsmándi Lászlóné, az intézmény igazgatóhelyettese vehette át a kuratórium által odaítélt díjat.

XXI. Pannónia Nemzetközi Ásványbörze és Kiállítás lesz a Germek-és Ifjúsági Központban, szombaton és vasárnap.



2002. oktĂłber 08., kedd 11:06


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület