CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Kovácsoltvas padok a Széchenyi téren

    Az Egyesült államokban élő Sztárai Nóra, a soproni Hegedüs testvérek egyike az interneten keresztül szerzett tudomást arról, hogy a soproni Széchenyi tér szebbé tételének céljából padok elhelyezéséhez lehet hozzájárulni, annak, aki ezt fontosnak tartja, ezért e-mailt küldött Amerikából és felajánlotta, hogy két pad felállítását is támogatja, egyetlen feltétellel: azzal, hogy az egyik a Deák téren álljon, ott, ahol édesapjuk mindig is pipázgatott.

- A város szellemi értékeit gyarapították mindazok, akik a Széchenyi téri kovácsoltvas köztéri padok felállításához önzetlenül járultak hozzá, hiszen, aki a szebbé tétel szándékával tesz valamit a városért, azt a város hagyományaihoz, szellemiségéhez való kötődés vezérli - mondta Dr. Gimesi Szabolcs Sopron polgármestere azon az ünnepi eseményen, amelyen a padok felállításához adományukkal hozzájárulókat ma köszöntötték – a rossz időjárás miatt – a Perkovátz Házban.
- Fél évnél is hosszabb időszakra nyúlik vissza a közterekre való padok állításának ötlete, – amelynek még régebbi előzménye a Deák tér felújítása tervezgetésének időszaka – az, amely révén a Szövetség Sopronért Egyesület annak lehetőségét kereste, hogy milyen módon tud hozzájárulni a város szépítéséhez.
- A köztereken elhelyezett, a városképbe illő padok felállításának segítése nem igényelt nagy anyagi áldozatot, de az akcióhoz csatlakozók mégis hozzájárulhattak a város szebbé tételéhez - mondta Dr. Szekeres Csaba, a Szövetség Sopronért Egyesület elnöke, azoknak a soproni magánszemélyeknek és vállalkozóknak – összesen tizenötnek –, akiknek adományukat emléklappal is megköszönték a kezdeményezést elindítók.
    A soproni polgárok mindig is megtették azt, amivel városuknak tartoztak - mondta Dr. Gimesi Szabolcs polgármester, akitől az akció ötlete származik. A Széchenyi tér a város közösségi életének meghatározó helye volt a múltban is, ezért is tartották fontosnak az akció meghirdetői, hogy a Városszépítő Egyesület által is zsűrizett padok közül az elsők éppen erre a helyre kerüljenek. Az első kezdeményezés hírére sokan jelentkeztek. A tengerentúlról érkezett felajánlás mellett a Füredi sétány rekonstrukciója kapcsán az ott élő vállalkozók is csatlakoztak a felhíváshoz, olyanok, akik szívesen részt vállalnak a város szépítésében, akkor ha látják annak eredményét. A szervezők a jövőben a Deák térre is szeretnének elhelyezni a városképbe illő, azt megszépítő padokból és a város virágosításáért is tenni szeretnének.

B.É.



2002. oktĂłber 12., szombat 20:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület