CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 21., kedd, Konstantin, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Emberi - 2002. ősz

"Kis" történetek a világból

Kedves Ivan! Szeretett Mindannyian!


Számítógép-vírus-téma

Idézet levélből: "Ha valakit érdekel, van egy friss egyedi McAfee program, mely a most divatos (Klez, Bugbear) vírusokat leirtja a gépről. Díjtalanul letölthető innen, nem kell hozzá a McAfee alapprogram. http://vil.nai.com/vil/stinger/ Viszont: eltart egy ideig (fél óra kb.), amíg egy nagyobb winchestert végigbogarászik. Itt a most divatos vírusok "toplistája": http://www.symantec.com/avcenter/ "

Másik idézet egy másik, nekem továbbított levélből: A feltett kérdés: "Tehát alapszabály: csakis csatolt fájlban lehet/van vírus, magában a levélben/emilben NEM?" S a válasz: "Ez egy téves alapszabály. Egy HTML-levélben simán berakok neked olyan script-vírust, amit az InternetExplorer alapú rendszerek bekapnak (incl OutlookExpress), ha nincs fent a legújabb patch. Amíg ki nem derül, hogy az is 'likas'."

Tinédzser-beszéd

Könyörgöm, szépen kérem, mennyi ideje is ismerik egymást, és mennyi időt töltöttek már együtt?? Jajistenem, MŰPROBLÉMA! Ne erőlködjön már, fogadja el, hogy nincs pasija, és kész. Ha nekem sikerült, akkor neki is fog, b... Bosszantó... Sajnálom, hogy így elfajult. Azért nagyon-nagyon ne vessz össze vele, úgy, ahogy én se vesztem össze a Katussal... pedig ő se ért meg engem.


Múlt a jelenben

A Bertelsmann kiadó sem tagadja már a múltját

A náci párttal és az SS-szel való szoros együttműködés kellett ahhoz, hogy egy kis tankönyvkiadóból médiabirodalommá nője ki magát a Bertelsmann kiadóvállalat - olvasható egy most nyilvánosságra hozott történészi jelentésben. A dokumentumból az is kiderült, hogy a korábban a "nácizmus áldozataként” emlegetett kiadó milliószámra nyomtatott antiszemita könyveket, és zsidó munkaszolgálatosokat is dolgoztatott.

A 2002-es irodalmi Nobel-díj bejelentése napján (okt. 10.) délelőtt olvashattam:

Ma délben fél egykor Horace telefonon felhív valakit. A telefonbeszélgetés világhírnevet és egy millió dollárt jelent a kiválasztottnak. Egy félórára rá, pontosan 13.00 órakor, Horace belép az óvárosi Nagytéren álló Tőzsde épületének dísztermébe, és elárulja az összegyűlt újságíróknak - svédül és oroszul – azt, hogy kit hívott fel. Egyáltalán nem biztos az, hogy Horace Engdahl, a Svéd Akadémia állandó titkára, eléri az újdonsült milliomost. Dario Fo (1997-ben) éppen Rómából Milánóba vezette a gépkocsijat, amikor az egyik barátja - kocsiján egy kézzel írott táblával - megelőzte: „Dario, Nobel-díjat kaptál!"

Mai hír...

Fears Australians among dead after Bali blasts kill 53
The death toll from a series of suspected bomb attacks on two night clubs in Bali is rising, with fears Australians are among the victims of the blast.
Fifty-three people, 18 of whom are foreigners, are now confirmed dead.

És amit egy melbourne-i ismerősöm írt ehhez: "Legalább 250 ausztrál volt a klubban, ill. közelében. Most van vége a footy szezonnak (ez az ausztrál football neve, ami hasonlit a rugby-hez, de nem az), és három csapat is ment oda (jutalomból) nyaralni. Persze, szurkolók is. Ezen a linken drámai részletek olvashatók http://www.abc.net.au/news/2002/10/item20021013061449_1.htm . Valaki haza-sms-ezett, hogy él, de nem tudja, mi van a többiekkel. A konzulátus emberei járják a kórházakat, hogy megtudják, ki az aussie, már van forró vonal - borzasztóan együttérzek velük, különösen, hogy sok köztük a melbourne-i! Talán még ismerős is!"

- gyöngyös -2002. október 13., vasárnap 13:56


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület