CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Megkezdődtek a politikusok dolgos hétköznapjai

- Hála a választópolgároknak megvan az a csapat, akivel együtt Sopront vezetni tudjuk majd - jelentette ki Walter Dezső polgármester a városkulcs átvételét követően.
Elmondta:  a választási partnerekkel a választási együttműködési szerződés szerint fogják megalakítani a koalíciót, de minden területen számítanak az összes többi párt, civil szervezet együttműködésére. A város kulcsa átvétele örömmel töltötte el, ugyanakkor, mint mondta egyben nagy felelősséget is érzett. Azt is elmondta, hogy a miniszterelnök a választást követő napon a megyei jogú városok megválasztott polgármestereinek adott fogadáson találkozott az újonnan választottakkal.
- Tisztemben csak a tisztesség, a tiszta szív és a soproni tenniakarás vezérel- fogalmazta meg polgármesteri tevékenységének fő elvét Walter Dezső.

- A hosszú átadási procedúra végén a legfontosabb, folyamatban lévő ügyek átadása történt meg - mondta dr. Gimesi Szabolcs, aki egyébként a Szövetség Sopronért színeiben tagja lesz a képviselőtestületnek. 
- Még egy ideig biztosan szükség lesz arra, hogy én a hivatalban lévő új vezetőt a hivatal dolgairól tájékoztassam és én ezt meg is fogom tenni, mert ez a város iránti kötelezettségem.
Polgármestersége legkedvesebb élményeként, ami a legsajátosabb és legegyedibb is volt egyben a tavaly májusi bombariadót említette.
- Iszonyú felelősség szakadt rám, hiszen a helyi védelmi bizottság elnökeként egyszemélyi felelősséggel voltam kénytelen eljárni - emlékezett vissza a történtekre. A város lakossága megérezte, hogy mennyire komoly a helyzet. Hihetetlen együttműködési készséget tapasztaltam mindenki részéről. Én ezt életem végéig életem egyik legkedvesebb emlékeként fogom őrizni: a fegyelmezettséget, az együttműködésre való hajlandóságot, amit a város lakossága akkor tanúsított.
Természetesen a Szövetség Sopronért Egyesület választáson való szerepléséről alkotott véleményéről is megkérdeztük a volt polgármestert.
- A Szövetség Sopronért Egyesület választási szereplése meglepetést okozott, különösen az a tény, hogy úgy látjuk, hogy a blokkosodás annyira előreheladt az eltelt fél év alatt, hogy a civil egyesületek tevékenysége lényegesen kisebb támogatottságot kapott, mint ahogyan mi számoltuk - mondta. Ennek az okait ki kell deríteni. Ugyanezt az eredményt mutatja más városokban is a civil szervezetek szereplése, ez nem helyi sajátosság. Az emberek most már jobboldalban és baloldalban gondolkodnak elsősorban. A soproni önkormányzatban eddig minden párt volt már –  egy képviselővel – kisebbségben a testületben. Mi most hárman vagyunk, tehát nincs szégyenkezni valónk. Lehetséges, hogy a jövőben körülbelül ilyen arány körül fog az önkormányzatban a civil szervezetek jelenléte stabilizálódni. Az, hogy milyen formában és milyen kommunikációval fogunk ezután dolgozni még a jövő kérdése - jelentette ki Dr. Gimesi Szabolcs.

    Dr. Molnár Ágnes a Fidesz-Polgári Összefogás színeiben indult és második lett a polgármesteri székért folytatott küzdelemben, viszont a képviselőtestületben ő is helyet foglal majd.
- Köszönettel tartozom minden szavazónak, aki a Fideszre és Polgári Összefogásra adta a szavazatát és mindenkinek a kampányban segített - mondta. A győzelem akkor lett volna lehetséges, ha Sopronban a jobboldali erők teljeskörű összefogását sikerült volna megvalósítanunk. Sajnos ennek fontosságát nem mindenki ismerte fel. Mi a a választási szövetség megalakulása óta nyitottak voltunk minden – a polgári értékeket felvállaló – párt, szervezet felé. Sajnálatos, hogy létezett olyan civil szervezet, amely nem ismerte fel azt, hogy a polgári összefogástól való távolmaradásával elbizonytalanította az egyébként polgári oldalhoz tartozó szavazókat. Természetesen a jövőre nézve van dolgunk, tennivalónk, hiszen azok az értékek, amelyeket képviselünk általunk meg fognak jelenni és azoknak érvényt fogunk szerezni a soproni polgárok érdekében, a város érdekében.
T.É.



2002. oktĂłber 23., szerda 01:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület