CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Konferencia és Kulturális Központ megnyitó- Tízéves a Racket Tenisz Klub- Gy. Szabó Béla emlékkiállítás- Halottak napi megemlékezés - Franciországban a kórus- Széchenyi Múzeum nyitvatartás

Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ megnyitó Ünnepélyes keretek között nyitják meg október 25-én a felújított Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központot. A megnyitót követő két napon nyitott napot tart Konferencia és Kulturális Központban Október 26-án és 27-én (szombaton és vasárnap)  egész napos programmal várja az érdeklődőket a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ. Mindkéz napon délelőtt 10 órától késő délutánig gyerkeknek, felnőttekenek szóló, rengeteg kulturális programon vehet majd részt mindenki, aki a Széchenyi-, a Liszt-, a Petőfi- termekben megfordul. Kisszínház, Hungáris Serház, zene, tánc várja a kulturális központot birtokva venni kívánó soproniakat.

Tízéves a Racket Tenisz Klub. Tenisz múzeum megnyitásával ünnepli tízéves születésnapját az Alpesi Trans Racket Klub. Október 26-án, szombaton 18 órakor a B. W. Pannonia Med Hotelben Gáspár Balázs és Horváth Ernő gyűjteményéből, valamint Szénási Ferenc (Széna) karikatúráiból nyílik kiállítás. A kiállítást Deák Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára és Gáspár Balázs az MTSZ válogatott edzője nyitja meg.

Gy. Szabó Béla fametszetei és festményei A Soproni Erdélyi Kör szervezésében Gy. Szabó Béla a világszerte ismert erdélyi festő- és fametszőművész emlékkiállítása nyílik Az Erdélyi Ház (Fövényverem u. 15.) kiállítótermében, amelynek érdekessége, hogy az alkotó ritkán látott festményei is bemutatásra kerülnek.
Október 27-én, vasárnap, délután 5 órakor a kiállítást Ferenczy Miklós református lelkész nyitja meg. A kiállítás megtekinthető november 22-ig, munkanapokon 10-15 óráig, szombaton 10-12 óráig.

A nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum a téli időszakban, 2002. november 2  és 2003. március 31. között 10-16 óráig tart nyitva, a jegypénztár háromnegyed négyig működik

Halottak napi requiem Halottak Napján, november 1-én a Szent Mihály templomban hangzik el Johannes Brahms Német Requiem-je. Közreműködnek: a Budapesti Líra Énekkar, a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar, Halmos Erika, Rázó Emőke, Altorjay Kinga (szoprán), Jekl László (bariton). Karigazgató Nógrády László, Vezényel Dárdai Árpád. A rendezvényen nincs belépőjegy, a szervezők köszönettel veszik a közönség az előadás költségeihez való önkéntes hozzájárulását.

Halottak napi erdélyi megemlékezés Halottak napi gyertyagyújtásra várja az erdélyből elszármazottakat a soproni Erdélyi Kör, a Barátság Parkba. November 1-én, pénteken 17 órakor kezdődik a közös ima, amelyet Horváth Imre városplébános, Vladár Gábor református lelkész és Zügn Tamás evangélikus lelkész tart. Közreműködik: Bősze Bernadett.

Franciországi szereplés Franciaországban vendégszerepel a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum Rauch András kórusa. A Nancy-ben fellépő diákok hangszeres koncertet is adnak, műsorukat madrigálok, francia és magyar művek alkotják. A külföldi útra Takács Andrea kórusvezető, Major Mihály és Brassányi Zoltán tanárok is elkísérték.
 
 
 



2002. október 24., csütörtök 23:32


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület