CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Dr. Gimesi Szabolcs visszalép -13. Diaparádé- OTP-Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúra- 'Nők munkaerő-piaci re-integrációja'- Gyermek és Ifjúsági Központ: Zeneterápiás tanfolyam és Zeneóvoda

Gimesi Szabolcs visszalép
Forrás: Kisalföld

 Eltérő stratégiával, de készülnek négyéves munkájára és szerepére a soproni ellenzékiek, azaz a Szövetség Sopronért Egyesület és a Polgári Összefogás színeiben a testületbe jutott képviselői csoportok. Közben dr. Gimesi Szabolcs volt polgármester képviselői mandátumáról való lemondását fogalmazza.

– Nem szívesen használjuk az ellenzéki kifejezést – szögezi le Havas András, a Fidesz-MPP soproni elnöke. Véleményük szerint ugyanis nem lehet ugyanazt a besorolást használni az önkormányzatoknál, mint a parlamentben. – Tény, hogy nem leszünk a városvezetésben, ennek ellenére nem akarjuk, hogy szerepünket a negatív tartalommal is bíró „ellenzékiség" határozza meg.

Mi is a város érdekében dolgozunk – mondja Havas András, akitől megtudtuk, szeretnének rátermett, felkészült embereket delegálni a külsős bizottsági helyekre, valamint az önkormányzati társaságok igazgatóságaiba és felügyelő bizottságaiba. Minderről egyelőre csak előkészítő megbeszélések folytak, de a Polgári Összefogás már felállította hivatalos tárgyaló delegációját. A képviselő-testület november 4-i alakuló ülése előtt frakciójuk alakuló ülését is megtartják. Ott kerül sor a képviselőcsoport vezetőjének megválasztására is.
A Polgári Összefogás színeiben a listáról bejutott képviselők körében egyébként nem lesz személyi változás – mondta el Havas András.

Konstruktív önállóság
A Szövetség Sopronért Egyesület elnöke, dr. Szekeres Csaba is a város érdekét tartja stratégiájuk elsődleges szempontjának. Mint megtudtuk, esetükben változás lesz a listán szereplők sorrendjében: dr. Gimesi Szabolcs visszalép, helyére Farkas Gábor kerül. Ennek közlését Szekeres Csaba a volt polgármesterre bízta, azt viszont elmondta, a bizottsági helyekről folynak a tárgyalások. A számarányokat figyelembe véve a Szövetség Sopronért Egyesület egy bizottsági elnöki poszttal is számol.
A testületi munka stílusában és a kommunikációjában szeretnének majd újítani, ugyanakkor megőrzik függetlenségüket. Jelszavuk a konstruktív önállóság.

A közélettől nem búcsúzik
Dr. Gimesi Szabolcsot éppen képviselői mandátumáról való lemondó nyilatkozata fogalmazása közben értük utol otthonában. – Igen, visszalépek – erősítette meg Sopron volt polgármestere információnkat.
– Azért akartam bekerülni a testületbe, hogy ha Szekeres Csaba nyer, ott lehessek mellette, de nem így történt. A másik ok, amiért így döntöttem az az, hogy annyiszor elhangzott már, a Globex-ügy szereplői vonuljanak vissza a politikától. Nos, a testülettől búcsút veszek, bár a közélettől nem. Így a frakció mozgástere is szabadabb – nyilatkozta lapunknak dr. Gi mesi Szabolcs. A volt polgármester érdeklődésünkre elmondta azt is, csalódást nem okozott számára a választások végeredménye, meglepetést azonban igen. „Azt sajnálom, hogy az emberek pártokra szavaztak, nem pedig emberekre" – mondta el, s példaként saját esetét hozta fel, ahol a győztes szocialista képviselő mögött egy viszonylag ismeretlen fiatalember lett a megmérettetésben a második, míg a várost nyolc éven át vezető dr. Gimesi Szabolcs a harmadik.

 
  13. Diaparádé Diaparádéra hívnak minden érdeklődőt november 7-én, 17 órától a MTESZ-székház, első emeleti termébe. A szervezők november 6-ig várják a a hazai tájat, környezetet, szülőföldet bemutató diaképeket, amelyeket ( legfeljebb 12 darabot)  5×5 centiméteres, üveges keretű, sorszámmal, névvel, lakcímmel ellátottan, dobozba helyezve kérnek. További kérésük a szervezőknek, hogy a képek címei legyenek egy külön listán is mellékelve az anyaghoz, amelyet a Nyugat-Magyarországi Egyetem Növénytani Tanszékére (B épület földszint) Börcsök Zoltánnak kell leadni. A képek levetítését követően, természetesen minden diát visszakapnak a nevezők.

OTP - Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúra Október 30-án, szerdán délelőttre várják az  OTP - Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúra résztvevőit.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat szociális intézményeit segítő rendezvény programja 8.00 órakor a Megyeháza előtti téren kezdődik.
8.45-kor megnyitó, majd 9.00 órakor a kerékpártúra indulását követően, további iskolák és vállalkozó kedvűek is becsatlakozhatnak a programba a a Krúdy iskola előtt.
11.00 örára várják Koroncó-Zöldmajorba a bolyt, ahol Makk Gyula az Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézményének vezetője köszönti a kerekeseket, illetve  Firtl Mátyás, a Napra-forgó Közalapítvány Kuratóriumának elnöke szól a jótékonykodókhoz.
A  program szervezője a Győr-Moson-Sopron Megyei Szabadidősport Szövetség és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kerékpár Szövetség a Győr-Moson-Sopron Megyei Sportigazgatóság koordinálásával.
A programhoz bárki csatlakozhat! Jöjjön el Ön is, fejezze ki velünk együtt szolidaritását és szeretetét sérült embertársaink iránt!

"Nők munkaerő-piaci re-integrációja" A HU0104-02 számú, "Nők munkaerő-piaci re-integrációja" elnevezésű Phare program keretében Pályázati Alap kezdi meg működését. A pályázati Alap olyan támogatási projekt, melynek során munkavállalásra vagy önfoglalkoztatásra felkészítést, önfoglalkoztatás támogatását és kísérleti projektek keretében
foglalkoztatást is biztosító programokat végrehajtó civil szervezetek /civil szervezetek vezette regionális konzorciumok nyerhetnek támogatást. A Pályázati Alapra vonatkozó pályázati felhívás a www.cfcu.hu honlapon megtalálható.
A Pályázati Alap céljairól, a lehetséges pályázók köréről, a támogatható tevékenységekről és a pályázat benyújtásával kapcsolatos praktikus tudnivalókról a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Európai Integrációs Főosztálya információs napot tart 2002. október 30.-án  10 és 16 óra között
a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Dísztermében 9021 Győr, Árpád u. 32.

Zeneterápiás tanfolyam a GyIK-ban. Bencsik Erzsébet főiskolai adjunktus vezetésével zeneterápiás tanfolyam indul a gyermek- és Ifjúsági Központban, amelyre szülés előtti és utáni kismamámakat várnak. November 4-én, hétfőn 10-11 óra között, vagy november 5-én keden 17-18 óra között lesz az első foglalkozás. További információ a GyIK  99-511-208 -as telefonszámán kérhető.

Zeneóvoda Képességfejlesztőjátékkal, zenével zeneóvodát indul a Gyermek- és Ifjúsági Központban. Négy-hatéves gyerekeket várnak a november 5-én, 16-16.45 között, Bencsik Erzsébet vezetésével induló heti egy alkalommal tartandó foglalkozásokra, amelyekre információt a szervezők a 99-511-208-as telefonszámon adnak.



2002. oktĂłber 29., kedd 10:23


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület